Kraljevski tretman

Posle pohvala koje je dobila za saradnju sa Stivenom Spilbergom i Timom Bartonom, slavna stilistkinja srpskog porekla dizajnirala je Majkla Džeksona za oktobarsko izdanje italijanskog "Vouga".

Za oktobarsko izdanje italijanskog Voguea namenjenog muškarcima Ruška Bergman je stilizovala Majkla Džeksona, neprikosnovenog princa popa i muzičara kome je ovo prvo pojavljivanje u medijima u poslednjih petnaest godina. Posle spektakularnog uspeha koji je postigla stilizovanjem Stivena Spilberga i Tima Bartona, beogradskoj umetnici su se otvorila sva vrata. Njeno ime je postalo simbol kvaliteta i svi žele da sara]uju s njom. Osim što je radila s velikom muzičkom zvezdom, Ruška je imala zadovoljstvo da na snimanju sarađuje s fotografom Brusom Veberom.

– Majkl je došao u džinsu. Mršaviji je nego što sam pretpostavljala, pravi manekenski tip. Odvela sam ga u hotel Four Seasons u Njujorku, gde je na gelenderu visilo tri stotine komada raznovrsne odeće najpoznatijih modnih kuća, poput Diora, Prade, Lui Vitona, Dolče i Gabane, Roberta Kavalija. Iako je u početku bio stidljiv, pokazao se kao veliki džentlmen, mirno i staloženo je govorio šta želi i šta mu se dopada.

Kako je vreme odmicalo, princ popa je bio sve opušteniji. Videvši s kakvim znalcem i profesionalcem ima posla, prepustio se Ruškinom izboru, uveren da čini pravu stvar.

Poruka u dnevniku

– Na momente bio je pravo dete. Pogledao je sve odabrane delove odeće i rekao mi da napravim selekciju. Imao je poverenja u mene. Kad smo završili snimanje, bio je umoran, ali zadovoljan. Ponudio mi je da zajedno radimo knjigu o njegovom životu. Majkl Džekson je apsolutna zvezda. Prodao je više od milijardu nosača zvuka i retko se pojavljuje u javnosti. Do njega je veoma teško doći. Bira samo ljude u čiji profesionalni rad ima maksimalno poverenje – priča Ruška.

– Nema relevantnog teksta vezanog za njega koji nisam pročitala. Kad sam ga upoznala, iznenadila sam se koliko je tih, miran i neobičan. Reč je o savršenom profesionalcu. Kad je stao ispred kamere, svi smo se osetili nedoraslo, čak i Brus Veber, jedan od najboljih fotografa današnjice. Prepustili smo mu se i on nas je znalački vodio. To je bilo fascinantno. Iako je bio našminkan, na fotografijama se to uopšte nije primećivalo. Šminkao ga je Kabuki, najbolji njujorški umetnik u toj oblasti – objašnjava poznata stilistkinja i dodaje:

– Majkl će u javnosti objaviti moj dnevnik koji govori kroz šta sam sve prolazila pripremajući se za saradnju s njim. Video je da nešto zapisujem. Kad sam mu objasnila o čemu je reč, poželeo je da nešto napiše u mom dnevniku. "Ruška, umetnik si u pravom smislu. Razumeš velike stvari. Volim te", rekao mi je.

(Mira Adanja-Polak, „Glorija“, 1. oktobar 2007)

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar