Važno je šta „TV revija“ govori o nama

Svoje prve ekskluzivne reportaže i intervjue objavljivala sam u „TV reviji“. Znala sam da moram da donesem nešto retko neobično, što drugi nemaju. To su mi govorili oni koji znaju šta je novinarstvo. Nisam imala vremena za početke. Sve moje muke bile su povezivane sa onima koji nisu prepoznavali šta je ono što hoću i mogu. „TV revija” je to primećivala.

Tek sam došla u Televiziju Beograd, a već sam sarađivala sa „Revijom“ sa jasnom instrukcijom urednika: „Kada god imaš nešto što drugi nemaju donesi!“

Objavljivala sam svoje susrete sa značajnim ličnostima u svetu.

Za „TV reviju“ i „Politiku“ ostala sam vezana sve do danas jer sam znala da moram biti pismena i poštovati rokove. Još čuvam složeni olovni slog kada sam prvi put potpisana punim imenom.

Ti rokovi su uvek bili vrlo jasni, kao i savet slovoslagača – „uvek moraš imati tri i po šlajfne spremne jer kada veliki i važni ne pre daju na vreme, uvek je dobro imati pripremljen tekst kao rezervu“.

Jedanput su se slovoslagači kladili, jer nije bilo potpisa za sliku uz moj tekst, da će me probuditi u dva sata noću i da ću ja sigurno doći da to uradim. I jesam.

Punila sam „Reviju“, uporno donosila naslovne strane poznatih svetskih fotografa, Anđela Frontonija sa slikama Marije Baksa, mlade glumice koja je pravila karijeru u Rimu, Bitlse, Joko Ono, intervjue sa neprevaziđenom novinarkom Ej-Bi-Sija Barbarom Volters, Sofijom Loren… Pisala o susretu sa lordom Snoudenom, Pjerom Selindžerom, šefom za štampu američkog predsednika Kenedija.

Donosila kolore savršenog kvaliteta ličnosti sa pravom za objavljivanje, borila se da uđem u broj i sve to slagala da bih na vaš poziv odgovorila argumentovano sa dokaznim materijalom.

Bila je to redakcija koja je znala pravila novinarstva – Predrag Milićević, Višnja Marjanović, Zoran Predić, Meri Bilić…

Tu sam dobijala pohvale i odjeke. Redakciji je bilo važno da neguje ono što se zove entuzijazam i kvalitet. Nije potrebno naglasiti koliko su se radovali kada sam uradila intervju sa Djukom Elingtonom, ta vest je bila na teleksu i obišla svet. Djuk Elington u Beogradu.

Kada sam za Televiziju kasnije dobila ekskluzivni intervju sa lansiranja Spejs šatla u svemir, koristeći vremensku razliku i moje „objašnjenje“ da ne mogu da stignem na konferenciju za štampu u Americi i da nije fer da zato što smo mala zemlja nemamo tu izjavu, „TV revija“ je to pohvalila, a ja sam to doživela kao veliko priznanje za svoj trud. Sećam se rubrike „Barometar“ u kojoj su se ocenjivale emisije. Dobijali ste pravu kritiku za onu što radite i dobijali ocene od jedan do pet.

„TV revija“ je išla i tragom nekih mojih emisija kao što je ulazak u zatvorsku bolnicu i pratila je puteve droge na našim prostorima. „TV revija“ je imala i reportaže iz sveta, pisala sam ih kada god bih putovala.

„TV revija“ je zabeležila i izlazak moje prve knjige „Amerikanci“ u kojoj su bile sakupljene moje reportaže iz Amerike.

Najave emisija „Ekskluzivno“, koje radim nedeljom, i dalje su podrška mom trudu i radu.

Važno je šta „TV revija“ govori o nama koji radimo na televiziji.

Trajte dugo i lepo!

(Mira Adanja-Polak, „Politika“, TV revija, 5. mart 2021)

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Važno je šta „TV revija“ govori o nama”

  1. Pratim vas cenjena gospodjo Adanja Polak na Viberu. I drago mi je sto iz vasih intervjua mogu da naucim neke vazne informacije kako iz ranijih dana tako i iz sadasnjosti.

    Odgovori

Ostavite komentar