Srećna Nova 2017. godina!

Često ljudi imaju običaj da na kraju godine svode račune – a život nije knjigovodstvo. Nije sve u brojevima, materijalnim dobrima, uspesima. Suština je u duši koja Vam uvek nepogrešivo kazuje kako ste prošli u životu i koliko puta ste izdali sebe. Taj unutrašnji brojač će Vas retko prevariti, osim ako ste ga odavno zagubili i žrtvovali se za neke ciljeve koje ste proglasili važnim.

Ako se budete osećali loše zbog toga, ima nade da, bez obzira na to koliko imate godina, taj brojač izvučete iz zapećka, uglancate ga i ponudite mu novog čoveka sa izgrađenim etičkim principima.

Pre toga morate se dobro pogledati u ogledalo i znati da sebe ne možete lagati, jer ćete primetiti da Vam se uvek sve vidi na licu i da Vaše lice odaje i Vašu savest i Vašu dušu.

Zo Novu godinu uvek isto poželim. Samo da budem zdrava, da porodica bude zdrava, da oko nas vlada mir i spokoj i da se ne plašimo, a plaše nas sa sto strana. Stari su govorili „šta će biti – biće“ i da na to i nemamo posebnog uticaja, ali imamo uticaj na najbliže, koje moramo da učimo nezavisnom racionalnom mišljenju, da budu tako školovani da uvek mogu da opstanu, jer će znati da urade ono što drugi neće baš moći tako dobro i lako, da pomažu drugima i da se čuvaju primamljivih ponuda koje traže dušu u zamenu za nešto više para i sjaja.

Morate da znate svoje granice i da nikada ne idete protiv sebe, ni duhovno, a ni fizički. Ako radite stvari koje ne volite, koje nećete, to ostavlja traga…

Čovek ima želju da bude u nečemu postojanom i sigurnom. U teškim vremenima treba se strogo držati visokih etičkih principa. Pazite da ne povređujete ljude oko sebe, da ne nanosite zlo ljudima i uvek se trudite da uradite nešto dobro i lepo kako biste svojoj okolini učinili prijatnost.

U Novoj godini trudiću se da opet nešto promenim nabolje, da ljudsko dostojanstvo dovedem u centar društvene brige i da Vam pokažem neka svoja zapažanja iz drugih sredina.

Želim da Vam se zahvalim na poverenju, vašim pismima, mejlovima, podršci, sugestijama, kritikama, porukama koje me obavezuju da i dalje radim ovaj posao sa istim entuzijazmom.

U emisijama „Ekskluzivno“ razgovaram sa ljudima čiji životi šire znanja i daju nam šansu da učimo i iz tuđih iskustava.

Želim Vama i Vašim porodicama dobro zdravlje, mir i porodičnu sreću, da naučite da odvajate važno od nevažnog, da se čuvate brzopletih odluka posle kojih nema nazad. Razmišljajte o tome šta ste sve preživeli i iz toga učite.

Moramo verovati u to da će biti bolje, a sve ono što nam se ne dopada mora da prođe, jer sve će proći, a nove godine će i dalje dolaziti.

Neka Vam Nova 2017. donese sreću, manje strahova, blagostanje i bolji život onima koje volite i o kojima brinete.

 

Vaša
Mira Adanja-Polak

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

8 komentara na “Srećna Nova 2017. godina!”

 1. Draga Miro, veliko je bogatstvo Vas imati! Par recenica iz texta gore bih uramila! Mudra, iskustvena i pametna..a na prvom mestu dobrodusna. Zahvalnost je u osnovi svega, pa sam i ja Vama zahvalna na divnim recima koje oplemenjuju svakoga od nas.

  Odgovori
 2. Izuzetno lepo i mudro napisano. Sve je tacno sto ste naveli. Na zalost materjalna dobra i finansijska korist je kod mnogih na samom vrhu liste prioriteta. Drago mi je da jos uvek postoje osobe koje cene proverene vrednosti. Zelimo vam sve najbolje u Novoj godini, prvenstveno dobro zdravlje, jer cete tako i dalje biti u mogucnosti da nam unosite optimizam i savrsene emisije u nase domove.

  Odgovori
 3. Hvala Vam mnogo na lepim rečima i željama. Ovo je nešto najnormalnije, a najlepše što sam pročitala u poslednje vreme. U stvari, sve je tako jednostavno…. Želim Vama i svima o kojima brinete i koje volite sve najbolje u 2017. Srdačan pozdrav, Tanja

  Odgovori
 4. Hvala Vam na ovim divnim željama, Vama želim sve što ste samoj sebi poželeli, jer Vi sami najbolje znate. Hvala Vam na svakoj Vašoj emisiji, sa zadovoljstvom Vas i redovno pratim. Vaše mudra, staložena razmišljanja i priče koje nam plasirate ostavljaju uvek mesta i vremena da se čovek dobro zamisli nad tim temama i ne samo nad njima – priče su uvek šire nego što u prvi mah izgledaju. Želim Vam puno zdravlja prvenstveno i hvala na na svemu! Sa dubokim poštovanjem Biljana Pantić

  Odgovori
 5. Fantastično rečeno. Zbog ovakvog razmišljanja i pogleda na život, Mira Adanja-Polak je tako velika, uspješna i prepoznatljiva.

  Odgovori
 6. Veliko osvezenje i podstrek u zivotu u vasoj cestitci, hvala. Draga Miro, zelim vam srecu i zdravlje i puno uspesnih emisija, kao sto su i bile najgledanije naj naj sada i zauvek.

  Odgovori
 7. Hvala Vam na cestitki za Novu Godinu i Vasim poucnim emisijama. Tacno je da nekako spontano sumiram na kraju godine sta sam uradila ili nisam uradila u predhpdnim godinama. Sebe i svoje principe nisam izgubila ali je to imalo svoju cenu. Obicno se pitam da li sam mogla malo da “ popustim “ jer tu cenu nisam placala samo ja vec i moja porodica. Ovo Vase pismo mi je bar za ovu N.G otklonilo sumnju, vredelo je, dobro sam postupala. Hvala na lepim zeljama i motivacionom pismu, svako dobro, od srca, Vama, Vasoj porodici i dragim ljudima kako u 2017. godini tako i u svim nastupajucim godinama.

  Odgovori

Ostavite komentar