Srećna Nova 2019. godina!

Zamislite, opet Nova godina i neću da mislim šta sam se zarekla da ću da promenim, šta ću da zaboravim – a znate zašto – zato sto nikada nisam ništa od onoga što bih zamislila o promeni načina života – ispunila. Eto zato se neću zaricati niti vas savetovati.

Teško je sve izdržati, pogotovu ono što je u nama samima, a ne umemo niti možemo da promenimo.

Prijatelje ne možemo promeniti, oni znaju nas i mi znamo njih, a sve novo što dolazi može biti samo gore. Uostalom, ako smo do sada sa njima nekako izdržali, izdržaćemo i dalje.

Moja majka je govorila da nikada ništa bolje ne dolazi i da je maštanje o nekoj svetloj budućnosti koja samo nas čeka – nepreporučljivo samo zato što su razočaranja onda teška i bolna.

Zato je veoma važno uživati u onome što možete da kontrolišete i gde se samo vi sami pitate. Sami sebi uvek možete prirediti neko zadovoljstvo koje i ne mora biti tako veliko, već samo da vam podari mir, opuštanje i optimizam, bar u trenutku.

Trenuci su ono što čini život.

Kada Vam se ređaju slike… one kada ste umorni i pred sam san, to su uvek trenuci, a ne događaji. Sigurniji smo sa trenucima, a sreća i život sastavljeni su… od tih iskrica koje, iako možda nisu tako lepe, umemo da dovedemo do prijatnog savršenstva, da sebi ugodimo i onda sa tim nekako lakše živimo i dišemo.

Nikada nisam očekivala nešto veliko, nikada, ali sam se uvek radovala kada je nešto lepo došlo iznenada i kada sam se obradovala. Kada toga nije bilo, znala sam da iznudim od onih do kojih mi je stalo nešto dobro i lepo.

Zaboravljala bih na kraju godine sve neprijatno i nisam uvek mogla da se setim onog što me boli.

Verujem da pozitivne misli možete preneti na svoju okolinu, jer ćete dobrim poboljštati sredinu u kojoj živite.

Svoje najbliže počinjem da prihvatam onakve kakvi jesu bez potrebe da ih menjam. Verujte da je mnogo bolje…

Nova godina je uvek vreme kada svima poželim da budu zdravi, da budu realni, da ne grabe i da objasnim da su mir i sreća uvek u nama, a da ima tako malo stvari koje su bitne, osim zdravlja i unutrašnjeg mira koji vam iskreno želim u Novoj godini koja dolazi..

I naravno da i dalje verujem u čuda.

Srećna Nova godina!

Vaša
Mira Adanja-Polak

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar