Srećna Nova 2023. godina!

Svi nam žele srećnu Novu godinu – a šta je potrebno za sreću?

Vama želim da uvek postoji neko ko vas razume, ko ume da sasluša, oprosti, posavetuje, i u čijem društvu možete samo da ćutite i da to bude dovoljno za sreću!

Gledate slike ljudi koji sede u kafeima, neki na obali mora, zure u prazno, želeći upravo takvu situaciju – gde je sve lepo i dobro.

Traže osećaj da ništa nije važno i da je samo bitno da smo tu i da još uvek možemo da tražimo neku tačku u kojoj nam ništa ne treba, već samo mir i da smo zdravi.

Do toga se teško dolazi. Stalno vas ometaju. Teraju vas da razmišljate o nečemu što ne možete da rešite, niti možete da utičete – niti vas iko pita za bilo šta.

Da li se do tog stanja dolazi s godinama, zrelošću, iskustvom ili je to urođeno?

Danas zato pitamo samo „Kako ste, da li ste zdravi?“

Svi govore da više ništa neće biti kao pre, da se sve menja, da će sve biti drugačije, kao neke pripreme – za šta?

U razgovoru sa mudrim starim ljudima mnogih kultura, saznala sam da se na kraju uvek nađete sami sa sobom i da samo sebi polažete račune. Niko vam tu ne može pomoći, niti oprostiti, niti savetovati.

Ako živite onako kako možete i dobro razmislite o onome sto činite – ređe sudite o drugima, a češće sebe preispitujete – moguće je da budete svesni da nema šta ne možete preživeti.

Zato treba samo da budete zdravi i da znate šta je bitno i da niko, baš niko, ne može da vas zavede i da vam govori ono što znate da nije.

Mnogi će za Novu godinu obećavati mnoge stvari i sebi i drugima, a vi sebi obećajte da nećete razočarati ni sebe ni svoje.

Kada kod njih prođete strašni sud – možete se zagledati u daljinu tražeći i dalje svoju srećnu zvezdu, na kojoj osećate taj tako potreban mir.

Vaša
Mira Adanja-Polak

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Srećna Nova 2023. godina!”

  1. I Vama gospodja Miro sve najbolje, prvo zdravlje da Vam poželim, i dalje uspeh u radu kao i do sada, u Novoj 2023 Godini i nastupajućim praznike♥️

    Odgovori

Ostavite komentar