Uspeti u pariskom „Ricu“ – Đorđe Varda – 1. januar 2023.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 18:25

U nedelju 1. januara u 18:25 na RTS2 pogledajte ekskluzivnu emisiju „Uspeti u pariskom Ricu – Đorđe Varda“.

Ova emisija jedna je od omiljenih u gledalištu i lepa je za početak Nove godine. Odiše optimizmom i kao da poručuje da je sve moguće. To je priča o Đorđu Vardi, Beograđaninu koji je otišao u Pariz.

Shvativši da svi hvale njegovu kreativnost, jer na poseban način ume da napravi buket cveća, pokušao je da se time bavi ozbiljnije i da od svog talenta napravi svoje buduće zanimanje i postane dizajner cveća.

Svoje umeće prepoznao je sasvim slučajno i od tog momenta počinje njegova vrtoglava karijera. Svi hoće samo gospodina Vardu; žele da im baš on dekoriše prostor, da im napravi buket za venčanje, dekoriše prostore za vazne događaje, da baš njegova ruka doda onaj tanani potpis na svaki aranžman. Da buket za mladu napravi baš on.

Kada je emisija snimana, imao je mali butik u umetničkom delu Pariza za svoju dušu, a svoj hleb zarađivao u prestižnom, svetski poznatom hotelu „Ric“ u Parizu. Sve što je lepo, kao i sve cveće u ovom hotelu pod njegovim je budnim okom. Nabavlja ga sam i nije baš sve cvetno, jer ustaje pred zoru, odlazi na pijacu cveća u Parizu da bude među prvima i lično odabere cveće i da onda sve dekoracije sastavi u radionici.

Direktor hotela „Ric“ Omer Akar bio je oduševljen kada je Đorđe Varda doneo prestižnu nagradu hotelu. Svi su dolazili da vide njegove neverovatne cvetne aranžmane. Priča mi da je svaki gost poseban i da poneko zatraži i da se dopreme posebni egzotični cvetovi iz daleka.

Mnogi žele romantičnu atmosferu, mnogi baš u „Ricu“ žele da zaprose svoju partnerku.

Pred Božić je čitavu dekoraciju u hotelu radio Varda, a posebno zadovoljstvo bilo je otići dva nivoa ispod zemlje ovog hotela, u samu radionicu, gde se sve priprema dok ne dođe do gornjih spratova u punom sjaju.

Razgovarala sam sa gospodinom Vardom i sa direktorom „Rica“ o svemu što se događa u najboljem i najpoznatijem hotelu na svetu. Kako živi čovek koji po ceo dan miriše cveće, koji voli to što radi i stalno razmišlja o tome da li ono što radi može da uradi još bolje i lepše.

Kod njega veštinu aranžiranja uče i Japanci, kako bi oplemenili svoje tradicionalno umeće aranžiranja.

Emisija je snimljena u Parizu, pred božićne i novogodišnje praznike pre nekoliko godina.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Uspeti u pariskom „Ricu“ – Đorđe Varda – 1. januar 2023.”

Ostavite komentar