Srećni Uskršnji praznici!

Sve češće pitamo jedni druge „Kako si?“. Retko saslušamo odgovor, jer ljudi nemaju vremena da čuju druge.

Da li smo želeli taj brzi život? Dugo smo ga posmatrali kod drugih, u nekom dalekom svetu. Što je bilo daleko – došlo je blizu.

Komunikacija je slaba, nema razgovora, a još samo treba da vam se iskreno kaže da niko nije spreman da sasluša nečiju muku, a još manje da pomogne.

Što ste tražili, to ste dobili. Kuća posao, kuća posao – do skora smo se smejali i šalili sa tih par kratkih poruka.

Ovo su dani da odete do komšinice, koju viđate samo na stepeništu svoje zgrade. Možda imate sreće da vas pozove da uđete unutra i ponudi vas kafom. Pokušajte, možda vam uspe da porazgovarate na miru i čujete tuđe muke i radosti.

Vreme opuštanja i praznika uvek donosi mogućnost da se suočite sa realnošću i nađete rešenja za naoko nerešive situacije. Praznici su neka vrsta čistilišta. Dolazite do pravih osećanja, sve je manje idealizacije i suočavate se sa onim što možete ili ne možete.

Porodica je parametar, kao i pravi Uskršnji ručak, gde pod rafalima pitanja treba sve da izdržite i zažmurite na jedno oko.

Nastavite, kao i do sada, da posmatrate svet oko sebe kroz dimnu zavesu kao moguću zaštitu, u nadi da se neće podići. Za susret sa realnošću biće vam potrebno dosta snage, izdržljivosti i optimizma.

Ja uvek moram da verujem u dobro koje dolazi… Želim vam dobro zdravlje i da uvek možete mirno da spavate.

Srećni Uskršnji praznici!

Vaša
Mira Adanja-Polak

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

2 komentara na “Srećni Uskršnji praznici!”

Ostavite komentar