Amalija Rodrigez – 28. april 2010.

Sreda, 13:30, Prvi program RTS-a

Poslednji intervju čuvene pevačice fada spada u svetske ekskluzive. Okružena prijateljima u svom stanu u Lisabonu, primila je Miru Adanju-Polak, ne opterećujući je svojom bolešću i neminovnim krajem svog života.

Pričala je o svom životu, svojoj neverovatnoj karijeri, svojim počecima. Dok Amalija Rodrigez nije zapevala tužnu pesmu fado, koja je proslavila i nju samu i zemlju iz koje dolazi, Portugal i nije bio toliko poznat po svojoj tipičnoj muzici. Od kada ga je zapevala onako kako je samo Amalija umela, fado postaje zaštitni znak Portugala zajedno sa Amalijom Rodrigez.

Intervju je emitovan nakon Amalijine smrti, koja je ožalostila sve njene poštovaoce širom sveta.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

3 komentara na “Amalija Rodrigez – 28. april 2010.”

  1. Draga Miro, živim u prirodi i ne gledam TV, ali ostale su mi urezane u sećanju Vaše emisije, a jedna bogami i u srcu – onaj intervju sa Amalijom Rodrigez. To je milost na delu. Da ste samo to uradili, bilo bi dovoljno. Imam skoro sve njene pesme. Slušam ih dok me uši ne zabole. Maja Volk i Beogradski fadisti su jedini izvođači fado muzike kod nas, a Marija [Lisboa] njihov promoter. Ne bi bilo loše da na nekom njihovom koncertu ispričate Vaše utiske, razmišljanja i emocije iz tog intervjua, ukoliko nisu izbledele. Amalija je učinila Portugal ponovo velikom zemljom. Ona je njihova Jovanka Orleanka. Kao što ste i Vi učinili mnogo za Srbiju, ali, nažalost, ova zemlja više ne daje prinose. Šaljem Vam pozdrav sa Kurjakovca i želim Vam sve najbolje. Moj prvi sused je Branko Radičević na Stražilovu. On spava tamo, a ja ovde.

    Odgovori
  2. Divno, divno i divno! Predivna žena, predivan glas, ona je Portugal, ta lijepa, neobična zemlja! Ma krasno!

    Odgovori
  3. Zašto nije dostupna cela emisija, nego samo 6 minuta? Bio sam na poslu kad je emitovano, a reprize nigde. Molim Vas da postavite kompletnu emisiju. Hvala.

    Odgovori

Ostavite komentar