Apsolutno Roksanda – 13. oktobar 2012.

Serija "Ekskluzivno", subota, 14:00, prvi program RTS-a

Roksanda Ilinčić rođena je u Beogradu. Mira Adanja-Polak razgovara sa njom u njenoj roditeljskoj kući u Zemunu. Kamera je i u njenom ateljeu u severnom Londonu. Tu su i njeni saradnici koji govore o njoj.

Roksanda Ilinčić studirala je uporedo arhitekturu i primenjene umetnosti, a na mastar studijama u Londonu predavao joj je poznati profesor Luis Vilson u Sent Martins koledžu. Njen talenat bio je ubrzo primećen.

Njena specifičnost dolazi iz kuće gde je sve nekako umereno i nenametljivo. Uzor joj je majka Ranka, koja je oduvek imala ukusa i specifičan stil jednostavnosti. Roksandine kreacije danas nose grofica od Kembridža, Samanta Kameron, Gvinet Paltrou, Florens Velč, Rojsin Marfi, Tandi Njuton, Kejt Blanšet, Kristina Riči, Emili Blant, Kejt Hadson, Ema Stoun, Margareta Misoni i Rosamund Pajk.

Mišel Obama nosila je kreaciju Roksande Ilinčić pri susretu sa kineskim predsednikom. Iza Roksandine glamurozne poslovne biografije skriven je njen ušuškan privatni život – već jedanaest godina živi u braku sa suprugom Filipom Buenom de Meskuitom s kojim ima ćerkicu Efimiju.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar