Mira Adanja-Polak i Vi – 6. oktobar 2012.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Upoznaćete gospodina Flavija Poletija, koji je nakon ekshumacije tela kneza Pavla, kneginje Olge i njihovog sina Nikole na groblju u Lozani njihova tela dovezao iz Lozane u Beograd kako bi bila izložena u Sabornoj crkvi, a nakon toga prenesena na Oplenac, gde će biti sahranjena.

Gost u studiju je poslanik austrijskog parlamenta Anica Macka-Dojner, koja je došla na Privredni forum u Beograd, a uskoro će dovesti izložbu Gustava Klimta u Beograd i prirediti tradicionalni bečki bal u hotelu „Metropol“.

Ivan Medenica je profesor na Fakultetu dramskih umetnosti i kritičar. Njega su studenti na osnovu istraživanja na 65 fakulteta u Srbiji proglasili za najomiljenijeg profesora. Čućemo i zašto.

U Beogradu se održavaju anglosrpski dani anestezije. Ti susreti stručnjaka traju već 20 godina sa prof. Predragom Romićem na čelu. Povodom toga, u studiju je britanski anesteziolog Nil Soni, koji govori o posebnostima ove grane medicine o kojoj se tako malo govori.

Videćete u studiju slike Petra Radlovića, koji je tokom svog umetničkog stvaranja prošao kroz tri faze. Jednu i poslednju videćete u studiju.

Dušica Milanović je gost sa svojom petom knjigom koja se zove „U ljusci badema“ uoči Sajma knjiga u Beogradu.

Predstavljamo vam ruskog fotografa Gorskog, čije fotografije plene i svedoče o najznačajnijim momentima ruske istorije 19. veka.

Od čega sve možete dobiti vrtoglavicu?

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

2 komentara na “Mira Adanja-Polak i Vi – 6. oktobar 2012.”

 1. Draga gđo Miro!
  Želim da Vam se u ime svih anesteziologa Srbije zahvalim na još jednoj javnoj promociji naše struke.
  Vaši prilozi su veoma važni za bolje razumevanje anesteziologije, i to, pre svega, za naše pacijente.
  Predsednik Udruženja anesteziologa i intenzivista Srbije
  Pk prof. dr Predrag Romić

  Odgovori
 2. Neizmerno sam Vam zahvalna što ste svojim posredstvom obezbedili muzički instrument mom sestriću, malom Bogdanu Bibiću, koji je gostovao danas u Vašoj emisiji. Uverena sam da je harmonika otišla u male, dečije, ali prave ruke. Želim Vam puno uspeha u Vašem daljem radu.
  Srdačan pozdrav.

  Odgovori

Ostavite komentar