„Balet i džentlmen“ – Milorad Mišković – 15. januar 2006.

Serija „Ekskluzivno“, nedelja, 16:02, Prvi program RTS-a

Milorad Mišković jedan je od najvećih baletskih igrača 20. veka, uz Nurajeva, najproslavljeniji umetnik u svetu.

Dugogodišnji predsednik Asocijacije za igru pri UNESCO-u, slavu je stekao i kao savremenik Serža Lifara, najvećeg ruskog koreografa, kome je, Miškovićevom zaslugom, u Jugoslovenskoj ambasadi u Parizu dodeljen počasni orden tadašnje Jugoslavije.

Milorad Mišković sada živi u Parizu i Nici. Oženjen je i vodi jedan mirniji život. Izuzetno vitalan, ljubopitljiv i obrazovan, on Miri Adanji-Polak prilikom ponovnog susreta u Parizu govori o gotovo zaboravljenim nastupima ovekovečenim na starim filmskim trakama, koje su pronađene u zaturenom koferu.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

2 komentara na “„Balet i džentlmen“ – Milorad Mišković – 15. januar 2006.”

  1. Čitajući biografiju koju je napisala Iren Libova o gospodinu Miloradu Miškoviću, prosto da čovek ne poveruje da imamo takvu veličinu. Ja bih ga po svojoj skromnoj oceni svrstao u veličinu odmah prvog iza Nikole Tesle. Mislim da je malo mjesta kod nas u kulturi posvećeno njegovoj ličnosti. Mi koji smo mlađa generacija o njemu ne znamo ništa. Slučajno mi je za njega rekao njegov poznanik, moj prijatelj, i tako sam izašao na internet. U moje ime hvala mu za sve što je učinio za svet i našu zemlju. Simo Gaćeša, pisac, Beograd

    Odgovori
  2. Pročitala sam knjigu Nade Marinković „Prometej u traganju za vatrom“. Veoma mi se dopala, i raduje me što ipak tamo negde u svetu postoji neko takav koji promoviše našu zemlju na lepši način.

    Odgovori

Ostavite komentar