Beograd u srcu – Josi Levi – 29. januar 2017.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 18.00

Doskorašnji izraelski ambasador Josi Levi otišao je iz Beograda pre nekoliko meseci. Ovde se zadržao duže nego obično.

Zavoleo je ovu sredinu i stalno je nalazio zajedničke osobine koje imaju jevrejski i srpski narod. Govorio je da imamo slične mane i slične vrline.

Ono što ga je karakterisalo bila je nevrovatna otvorenost i pristupačnost. Pisac i umetnička duša po svom ubeđenju, u diplomatiji se snalazio kao riba u vodi.

Bio je u stanju da vam saopšti najneprijatniju vest na najšartmantniji način i da tom prilikom ne naruši odnos koji ima sa osobom s kojom razgovara.

Iako relativno mlad, izgledao je tako, a i govorio je da se tako oseća – plenio je na svakom koraku.

Živeći u svakom smislu sasvim jednostavno, sa svojim partnerom usvojio je dvoje dece – dečaka i devojčicu, i o njima brinuo kao svaki dobar otac.

Svojim radom, susretima i prijateljstvom napravio je pravu dobrodošlicu za ambasadorku Alonu Fišer-Kam, koja je već šest meseci ambasador Izraela u Beogradu i koja pleni svojim entuzijazmom i srdačnošću.

FOT. ADAM KOZAK / AGENCJA GAZETA

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Beograd u srcu – Josi Levi – 29. januar 2017.”

  1. Gospodju Miru Adanju Polak pratim preko njenih nadahnutih emisija. Ovo je jos jedan od bisera u nizu, koje sam sa paznjom odgledao. Mira stalozena ,sa pravim pitanjima za svog sagovornika. Puno jos sagovornika poput Izraelskog ambasadora !

    Odgovori

Ostavite komentar