Bobi Čarlton – 8. februar 2018.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, četvrtak, RTS 1, 13.30

Ove godine navršava se 60 godina od tragedije nezapamćenih razmera koja je pogodila svetski fudbal – pogibije skoro polovine tima i stručnog štaba Mančester Juntajteda u avionskoj nesreći. Ekipa Mančester Junajteda je u povratku sa gostovanja Crvenoj Zvezdi u Beogradu, u kojem je obezbedila plasman u polufinale Lige šampiona, sletela u Minhen kako bi avion dopunio gorivo.

Među preživelima se nalazio i Bobi Čarlton. Godišnjica velike tragedije obeležava se 6. februara.

Članovi Bezbijevih Beba, kako su odmila zvali ovu Junajtedovu generaciju, koji su poginuli u ovoj tragičnoj nesreći su: Tomi Tejlor, Edi Kolmen, Džef Bent, Mark Džons, Dejvid Peg, Rodžer Bern, Bili Velan i Dankan Edvards.

Pored brojnih utakmica, Mančester Junajted je igrao i protiv Crvene zvezde u Beogradu, i to dva puta, pobedivši je sa 2:1 i izjednačeno 3:3. Pri povratku sa druge utakmice, 1958. godine, dogodila se avionska nesreća, u kojoj je poginulo 23 putnika i 8 igrača.

Mira Adanja Polak je pre 23 godine razgovarala sa Ser Bobijem Čarltonom u Mančesteru, obišla Muzej britanskog fudbalskog kluba Mančester Junajted, koji ima jedan poseban odeljak posvećen meču sa našom Crvenom zvezdom i nesreci koja se dogodila. Crvena Zvezda bila je i njihov posednji protivnik, jer se nakon te utakmice dogodila strahovita avionska nesreća u kojoj su poginuli svi tadašnji fudbaleri Mančester Junajteda.

U emisiji Mire Adanja Polak Ser Bobi Čarlton seća se svega, kao što se seća i tadašnjih igrača Crvene zvezde.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Bobi Čarlton – 8. februar 2018.”

  1. Komentar sa zakasnjenjem,ali i svezim utiscima posle odgledane emisije.Divan sagovornik,pravi gospodin, odlican voditelj koji spontanoscu i neposrednoscu pobedjuje to sto joj fudbal nije preokupacija i oblast koju poznaje.Najupecatljivije je ono sa demonstiranjem fudbalske carolije Bobija Cartlona. Emisija je dala odlican uvod u sva desavanja vezana za tragican dogadjaj pre 60 godina. Miro, cestitam odlicna emisija koja je ,verujem ,svima kao i meni lepo osmislila jedno popodne. Ocekujem nove zanimljive sagovornike od kojih Vi svojom umesnoscu dobijete ono sto nas veoma interesuje.

    Odgovori

Ostavite komentar