Nagraditi za života – 4. mart 2018. godine

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 15:25

U razgovoru sa Tatjanom Nježić koja je o Mileni Dravić objavila dve knjige, Mira Adanja Polak govori o tome koliko je važno da za života damo značaj i nagrade onima koji su te nagrade zaslužili. Nedavna dodela Dobričinog prstena Mileni Dravić poklopila se i sa knjigom „Milena“, monografijom u kojoj su zabeleženi najznačajniji momenti iz profesionalnog i privatnog života ove naše značajne glumice.

Predstava Harold i Mod

Tatjana Nježić, novinar-publicista, pisala je o Mileni i u knjizi „Više od umetnosti“ i tada je knjiga bila deo nagrade „Joakim Vujic“ za životno delo, a pisala je i o Miri Banjaci, Matiji Bećkovicu, Turgenjevu, Dostojevskom i o drugima.

To je nametnulo i temu koliko je važno uticati na javno mnjenje da na vreme ukaže na doprinose pojedinih ljudi dok su oni živi i dok stvaraju, a ne sa nekim pokajanjem i grižom savesti to uraditi naknadno, kada osoba više nije među nama – više nije živa da takvu počast primi.

Ima se utisak da je u našem društvu to češći slucaj nego kod drugih.

Razgovarale smo i o tome koliko je novinaru teško da obezbedi intervju, pogotovu kada osoba ne želi da ga da, a događaj nameće da takva osoba treba da se oglasi i prazna stranica u „Blicu“ čeka.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar