Čvrsto na nogama – Anica Macka Dojder – 25. jul 2015.

 22.07.2015
Autor: Mira Adanja-Polak

Serija „Ekskluzivno“, subota, 14:00, Prvi program RTS-a

Kada je otišla iz zemlje iz ličnih, porodičnih razloga, imala je samo 18 godina. Otputovala je u Beč u želji da tu ostane nekoliko meseci. Ostala je celog života, gradeći političku karijeru rame uz rame sa Austrijancima, bez ikakvog opterećenja da je došla iz malog mesta i da je stranac.

cvrsto na nogama anica macka dojder1

Posebnim nastupom i neverovatnom inteligencijom privukla je pažnju značajnih ljudi Austrije i svoj posao krunisala članstvom u Pokrajinskom parlamentu Beča. Blizak je saradnik gradonačelnika Beča Mihaela Hojpla, koji je govorio za ovu emisiju. Njoj se obraćaju svi oni koji žele da poboljšaju i najmanje stvari u životu svog grada.

U svom životu svesna je da je samo suštinska integracija u novu sredinu, bez opterećenja i kompleksa, recept za uspeh u životu. Svoju zemlju iz koje je potekla poštuje i voli. U Srbiju dolazi kad god može, da vidi prijatelje.

cvrsto na nogama anica macka dojder3

Krajem septembra su parlamentarni izbori u Austriji. Anica Macka Dojder je visoko pozicionirani kandidat na izbornoj listi pokrajine Beča Socijal-demokratske stranke za Austrijski parlament.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar

Error! This email is not valid.