Deset Božijih zapovesti – Mejs Njufeld – 6. februar 2022.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 20:30

Zemljinu kuglu obišla je vest o smrti Mejsa Njufelda, ikone Holivuda. Bio je jedan od najvećih i najuspešnijih filmskih i televizijskih producenata. Umro je u 93. godini na Beverli Hilsu.

Kada sam ga srela, Mejs Njufeld je već imao iza sebe više od 50 godina značajne karijere, veliki broj filmova i TV serija od kojih je samo film „Lov na crveni oktobar“ zaradio više od 200 miliona dolara. Bio je producent filmova „Džek Rajan“, „Svetac“, „Svi naši strahovi“ i mnogih drugih koji spadaju u sam vrh svetske kinematografije. Za njegovo ime vezuju se i karijere danas već afirmisanih holivudskih glumaca Bena Afleka, Kevina Kostnera…

Mejsa Njufelda upoznala sam u Los Anđelesu 2004. godine, gde sam sa Dan Tanom i njegovim bliskim prijateljem došla u posetu da napravim intervju.

Tada mi je govorio o nekim svojim životnim postulatima. Reč je o čoveku koji je oduvek išao na sigurno – nikuda nije žurio, imajući u vidu istrajavanje u svojim namerama.

Mejs Njufeld

Ponekad je čekao i po dvadeset godina kako bi realizovao projekat, budući da je novac bio osnovni uslov da bi se film uopšte snimio.

Bio je poznat po preciznim zahtevima i izvršavanju obaveza. Govorio mi je još tada da nema srednjih i malih filmova, već samo velikih projekata, jer Holivud samo za njih ima para i objašnjavao je da je zato njegovo ime vezano za tehnotrilere. Pokazivao mi je nadahnuto svoju kolekciju neobičnih i retko viđenih antikviteta Acteka.

Upoznao me je sa svojom tadašnjom partnerkom i bio ljubazan domaćin.

Emisija pokazuje da su sva velika dostignuća uvek povezana sa teškim radom i neodustajanjem.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar