Čovek koji nije imao vremena da ostari – Pjer Karden – 13. februar 2022.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 20:35

Srela sam Pjera Kardena nekoliko puta, a prvi susret bio je u restoranu u koji sam došla jer sam znala da tamo ručava. Prišla sam mu i bila pozvana da sa njim ručam i popričam.

Njegova neposrednost i poziv koji je usledio, za snimanje, ostali su mi urezani u sećanje kao recept da neposrednost i jednostavnost otvaraju vrata jer kako inače objasniti tako veliku karijeru i vitalnost koja pleni.

Sretala sam ga u par navrata i kada je dolazio u Beograd. Te materijale sam sačuvala i ovih dana poželela da vam ih pokažem.

Prvi je kreator mode koji je visoku modu prilagodio za svakodnevno oblačenje. Kreirao je odeću i za slučaj života u kosmosu – modele za budućnost…

Oduvek – ispred svog vremena! Napravio je prvi prodor na tržišta Kine, Rusije i svojom modom ušao u diplomatiju koja mu otvara sva vrata.

Poseduje 840 licenci u 125 zemalja, od nameštaja do čokolada i privatnih aviona.

Daje značaj kreiranju muških odela i ekstravagantnih kostima. Počeo je kod Kristijana Diora da bi već za par godina pokrenuo svoj sopstveni biznis i ubrzo zatim imao svoj butik, a par godina posle i svoj poznati prostor Espas Karden u Parizu.

Pamtim naše susrete.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

2 komentara na “Čovek koji nije imao vremena da ostari – Pjer Karden – 13. februar 2022.”

  1. Divna emisija , Potsećanje na zkatno doba naše mladosti -kada je živeo neki normalan svet i kada je Beograd bio centar sveta!

    Odgovori

Ostavite komentar