Dijagnoza koja život menja – ambasador Borut Šuklje – 23. oktobar 2005.

Serija „Ekskluzivno“, nedelja, 16:02, Prvi program RTS-a

Ambasador Slovenije Borut Šuklje bio je prvi ambasador kog je Slovenija poslala u Srbiju i Crnu Goru posle odvajanja Slovenije kao posebne države. Došao je u Beograd sa puno ambicija da obnovi stare veze i spoji pokidan most; sa puno žara, ambicija i uspeha bavio se ne tako lakom diplomatijom. Za ambasadora u SCG odabran je upravo zato što je oduvek razumeo i voleo Srbiju.

Jednog dana Borut Šuklje je otišao na rutinksi pregled jer je osećao izvesnu nelagodnost u ustima. Postavljena dijagnoza okrenula mu je, međutim, život naopačke, prekinuvši na momenat i njegov život i njegovu karijeru.

Mira Adanja-Polak sa Borutom Šukljeom razgovara o čitavom sledu događaja. Odlazi u Ambasadu, gde ambasador provodi poslednje dane pred odlazak iz Beograda, a zatim i u Šukljeovu rezidenciju u Beogradu. Razgovara sa njegovom ženom, upoznaje njegovu decu. Pita ih kako su preživeli svakako najteže trenutke svog porodičnog života.

Reporter odlazi u Klinički centar u Ljubljani, gde sa nekadašnjim pacijentom prolazi sve faze njegovog oporavka.

Kako jedan momenat može da promeni život, kako samo u trenu neke stvari izgledaju drugačije, kako prestaje da zvoni telefon, kako se oseća mlada žena koja čeka bebu, a kojoj saopštavaju kobnu dijagnozu?

Emisija „Dijagnoza koja život menja“ snimana je u Beogradu, Ljubljani i Portorožu, gde sada žive Borut Šuklje i Lara Ham sa svoje dvoje dece.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar