Dobrivoje Tanasijević – Dan Tana – 26. april 2020.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 14:50

Ne znam kako sam srela Dan Tanu; bila sam zatečena mnogim pričama o njemu. Svi su ga poznavali, što iz priče, što lično.

Čim sam ga srela, želela sam da napravim emisiju, prvo da sebi razjasnim ko je taj čovek koji je tako neuhvatljiv, a tako jasan.

Dan Tana

Ko god ga je tumačio, nije daleko otišao… Sa neobično razvijenim čulom za opstajanje i komunikaciju, u želji da svima pomogne, da u svakom trenutku bude na sto mesta, da bude prijatelj sa svima – skrasio se sada u Beogradu, sa svojom ženom Biljanom, gde u ovim ludim vremenima sedi u karantinu.

Živeo je godinama u Los Anđelesu, gde je imao restoran 56 godina. Bavio se fudbalom u Engleskoj…

Inače je svakog dana u „Maderi“ i žuri ženi Biljani da ne zakasni. U maju će napuniti 85 godina i do sada nikada nije bio tako dugo na jednom mestu, i to u kući.

Sećam se da sam taj sto u „Maderi“ zaobilazila dugo, smatrajući da nisam spremna za „strašni sud“ dok se nisam odvažila i po nekog intervjuisala i dobila prelaznu ocenu.

Već duže vreme Dan Tana sedi za istim stolom gde su sedeli Slava Đukić, Aca Obradović, Miljan Miljanić, Ljuba Tadić… Danas su tu Zdravko Mrvić, Perica Radenković, Bata Radonjić, Ilija Petković.

Kada odete u „Maderu“, napravite blagi naklon ka dugačkom stolu kraj prozora.

Možda Vas pozovu da se pridružite.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

2 komentara na “Dobrivoje Tanasijević – Dan Tana – 26. april 2020.”

  1. Osvojiti tako popularno mesto u društvu koje je tako razmaženo i ekscentrično,a ostati privržen svom zavičaju gde žive obični i jednostavni ljudi zaista je impresivno…i vredelo je čuti i videti tu priču…

    Odgovori

Ostavite komentar