Srećan Uskrs 2020!

Želim vam da Uskrs provedete u miru i strpljenju. Sve što se događa nije san, nego java koja upozorava. Želim da jasnije sagledate prioritete života i da cenite dobro u ljudima. Osamljenost dovodi do suočavanja sa samim sobom.

Kada sve prođe, a proći će – sebe ćete videti realnije. Biće vam jasniji život i njegove vrednosti. Kada se budete sećali ovog perioda samovanja, izolacije, odvojenosti od dragih – znaćete da je to bilo korisno vreme iz koga ste mnogo saznali o sebi, svojim prijateljima, mogućnostima i željama. Želim vam srećan Uskrs – da ga provedete u miru.

Vaša
Mira Adanja-Polak

https://www.facebook.com/mira.adanja.polak/videos/10159276496686294/

Ova kolekcija Faberžeovih jaja pleni i još dugo će… Piter Karl Faberže, ruski zlatar, još je 1885. godine počeo da pravi ova dragocena jaja za Uskrs Aleksandru Trećem kako bi car to jaje poklonio svojoj ženi Mariji Fjodorovnoj.

Svake godine pravljeno je samo jedno jaje, a dolaskom Nikolaja Trećeg pravila su se dva jaja godišnje za Uskrs – jedno jaje za ženu cara, a drugo za majku cara.

Tako su godinama nastajala dragocena Faberžeova jaja napravljena od zlata, emajla i dragog kamenja. Ona danas predstavljaju najcenjenije predmete u svetu kolekcionara i ljubitelja pravih antikviteta.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar