Gledaćete u julu i avgustu 2003.

Serija „Ekskluzivno“, subota, 17:25, Prvi program RTS-a

U emisijama „Ekskluzivno“ nastojim pre svega da sa sagovornicima istinski razgovaram i uspostavim komunikaciju koja me, kao novinara, može izdići iznad nivoa običnog ispitivača i postaviti na nivo nekoga kome se ljudi stvarno poveravaju i kome veruju, nikada se pri tom ne trudeći da nečije poverenje steknem. Ukoliko sam uspela da neki intervjui budu dati samo meni i nikada više nikome – verovatno sam svoju diplomu psihologa još jednom zaslužila.

Mira Adanja-Polak

U okviru letnje šeme dokumentarne serije „Ekskluzivno“ Mire Adanje-Polak, do kraja avgusta biće emitovane emisije koje su imale najviše odjeka u javnosti. Odabrane su one emisije čije teme nikada ne gube aktuelnost, emisije koje beleže univerzalne i vanvremene životne situacije. Kada su posredi suštinske vrednosti, nema bežanja od istine, bežanje se naprosto ne isplati – jer vreme sve koriguje.

Emisija „Vremenske distance“, koja će se emitovati 12. jula u redovnom terminu, obuhvata tri ispovesti koje pokazuju da događaji posmatrani sa izvesnog vremenskog odstojanja izgledaju sasvim drugačije.

Emisija „Milenini snovi“, koja će se emitovati 19. jula u redovnom terminu, nudi kazivanje dr Mihajlovića, bliskog rođaka Milene Pavlović-Barili, o mnogim momentima iz života ove slikarke.

Emisija „Pucati u Hitlera“, koja će se emitovati 26. jula u redovnom terminu, utemeljena je zapravo na jedinom intervjuu koji je grof Fon Staufenberg, sin atentatora na Adolfa Hitlera, ikada dao povodom događaja koji su ostavili veliki trag na njegov život.

Emisija „Amalija Rodrigez – kraljica fada“, koja će se emitovati 2. avgusta u redovnom terminu, govori o Portugalki Amaliji Rodrigez, koja je bila i ostala kraljica fada. Žena neverovatne vitalnosti i talenta čiji glas i dan-danji pleni ljubitelje fada – muzike koja peva samo o istini i osećanjima – Rodrigezova je Miri Adanji-Polak dala svoj poslednji intervju.

Emisija „Američki san Ljiljane Erdeljan“, koja će se emitovati 9. avgusta u redovnom terminu, posvećena je kazivanju Ljiljane Erdeljan, koja je još 1945. godine napustila zemlju i u potpunosti se asimilovala u Americi.

Emisija „Veliki igrač – Milorad Mišković“, koja će se emitovati 16. avgusta u redovnom terminu, posvećena je jednom od najvećih baletskih igrača XX veka koji je, uz Nurajeva, bio najproslavljeniji umetnik koji je došao iz naših krajeva.

Emisija „Žena iza zavese“, koja će se emitovati 23. avgusta u redovnom terminu, predstavlja Irenu Lidovu, ženu koja je čitav ruski balet, nakon Oktobarske revolucije, podigla na noge i baletsku umetnost Istoka očuvala u svetu Zapada.

Emisija „Viša osećanja“, koja će se emitovati 30. avgusta u redovnom terminu, posvećena je Siniši Iljoskom, čoveku za koga se nije znalo da je bio poverenik i lični sekretar čuvenog svetskog violiniste Seringa.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar