Važno je znati prof. dr Nikicu Grubora – 10. decembar 2023.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 15:35

Nisam poznavala prof. dr Nikicu Grubora. Samo sam o njemu čula. Prvi put sam ga videla na premijeri jedne pozorišne predstave. Upoznali smo se i tada sam saznala da je hirurg koji se ne pojavljuje u javnosti.

O njemu sam čula od pacijenata i rodbine obolelih. Način na koji su hvalili njegovo umeće i odnos sa pacijentima nije bio uobičajen. Njegova požrtvovanost ogleda se u tome da je uvek tu za svoje pacijente, ne samo kada je u operacionoj sali, nego i van nje. Jer ovaj hirurg je neka vrsta letećeg stručnjaka koji pomaže teško obolelima u zemlji i van nje. Precizan je, strog i posvećen.

prof. dr Nikica Grubor u hirurškoj sali

Njegova stručnost je u tome da prepozna teška oboljenja pankreasa, jetre i žučnih puteva i svega onoga što je sakriveno u našoj utrobi. I kada zaboli, mnogi to zanemare smatrajući da je to nebitno.

Mira Adanja-Polak i Nikica Grubor

Razgovarala sam sa njim na Prvoj hirurškoj klinici, na kojoj radi 70 hirurga koji se trude da nastave tradiciju najbolje hirurške škole velikih imena poput akademika Radoja Čolovića, Predraga Peška, Zorana Krivokapića, dopisnih članova Akademije prof. dr Zorana Gerzića… Misija dr Nikice Grubora je da svoja znanja i veštine prenese na mlade hirurge.

prof. dr Nikica Grubor sa timom u hirurškoj sali

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

4 komentara na “Važno je znati prof. dr Nikicu Grubora – 10. decembar 2023.”

 1. Operisao je moju majku – karcinom debelog creva, bez nošenja kese, početkom 2000.-tih. I dan danas je ona dobro, ima 88 godina. Večno mu hvala. Neka mu Bog da sve najbolje u životu. Najveći pozdrav

  Odgovori
 2. Hvala Miro, učinili ste da upoznamo jednog od velikana našeg naroda i da mu se zahvalimo i divimo za ono što čini za svoj narod i čovečanstvo. Čast da ovo uradi je pripadala Ministarstvu l Srpskoj Akademiji nauka prvenstveno,ali eto,može poštovanje i divljenje našim velikanima da dodje iz naroda,kako je rekao profesor to je ipak najveće priznanje.Hvala Vama Miro već godinama radite u novinarstvu -savršeno

  Odgovori
 3. Kako ste Vi jedinstveni tako ste i našli isto tako jedinstvenog doktora. Svaka reč je mala kada se priča o njegovoj posvećenosti pacijentu i o njegovoj stručnosti. Ja sam njegov pacijent od 2009. i u sve što je rečeno u emisiji sama sam se uverila. Drago mi je da će naša javnost putem ove Vaše emisije moći da upozna jednog ovakvog stručnjaka, a prvenstveno izuzetnog čoveka. Hvala Vam Miro na divnim emisijama iz kojih uvek nešto novo saznam i naučim.

  Odgovori
 4. Draga Miro, odgledala sam emisiju pažljivo, prof. dr Nikica Grubar je plemenito biće pored svoje hirurške sposobnosti. Jako je značajno da svi cujemo kako je bolest pankreasa veoma složena, nema siptome, kada dodje bol bude skoro kasno. Svaka vaša emisije je melem za moju dušu. Srdacni pozdravi za Vas Miro, hvala Vam najlepse!

  Odgovori

Ostavite komentar