Gledaćete u toku leta 2006.

Serija „Ekskluzivno“, nedelja, 16:02, Prvi program RTS-a

U emisijama „Ekskluzivno“ nastojim pre svega da sa sagovornicima istinski razgovaram i uspostavim komunikaciju koja me, kao novinara, može izdići iznad nivoa običnog ispitivača i postaviti na nivo nekoga kome se ljudi istinski poveravaju i kome veruju, nikada se pri tom ne trudeći da nečije poverenje steknem. Ukoliko sam uspela da neki intervjui budu dati samo meni i nikada više nikome – verovatno sam svoju diplomu psihologa još jednom zaslužila.

Mira Adanja-Polak

U okviru letnje šeme dokumentarne serije „Ekskluzivno“ Mire Adanje-Polak biće emitovane emisije koje su imale najviše odjeka u javnosti, čije teme nikada ne gube aktuelnost, emisije koje beleže univerzalne i vanvremene životne situacije.

Emisija Naš otac – ministar Dvora, koja će se emitovati 23. jula u redovnom terminu, govori o Milanu Antiću, ministru Dvora kneza Pavla, koji jedini nije otišao iz zemlje uveren da ništa nije skrivio i da bez obzira na tadašnji tok događaja, sa svojom porodicom može da ostane u zemlji, da sve čini u interesu svoje zemlje i iz svojih partiotskih ubeđenja. Pa ipak, život njegove porodice dobija sasvim drugačiji tok.

Emisija Balet i džentlmen – Milorad Mišković, koja će se emitovati 30. jula u redovnom terminu, posvećena je Miloradu Miškoviću, uz Nurajeva, najproslavljenijem baletskom umetniku 20. veka, o čijoj slavi, međutim, u našoj zemlji nije bilo puno vesti.

Emisija Bliže istini – tajna smrti Merilin Monro, koja će se emitovati 6. avgusta u redovnom terminu, razotkriva misteriju smrti Merilin Monro. Plod je višegodišnjeg istraživanja tajni koje obavijaju smrt legendarne filmske dive. Deo enigme o smrti slavne glumice rasvetljava i intervju Mire Adanje-Polak s biografom Merilin Monro Antonijem Samersom, autorom svetskog hita „Boginja“.

Emisija Dijagnoza koja život menja – ambasador Borut Šuklje, koja će se emitovati 13. avgusta u redovnom terminu, posvećena je prvom ambasadoru Slovenije u Srbiji i Crnoj Gori. Otišavši na rutinski lekarski pregled, saznao je dijagnozu koja mu je potpuno izmenila život.

Emisija Dan Tana – Dobrivoje Tanasijević, koja će se emitovati 20. avgusta u redovnom terminu, rezultat je višegodišnjeg snimanja i dokazivanja da ovaj čovek, poreklom iz Čibutkovice, nije samo kafedžija, vlasnik restorana i avanturista nego i osoba koja je veoma doprinela da se ime Srbije pročuje u svetu.

Emisija Ruška Bergman – stilista nad kreatorom, koja će se emitovati 27. avgusta u redovnom terminu, govori o ženi koja je, otišavši iz Srbije, uspela da se u vrlo kratkom roku nametne stilistima Njujorka i među njima zauzme zapaženo mesto. Kao stilisti Hilari Klinton, to joj nimalo nije bilo teško.

Emisija Ljubav na prvi mail, koja će se emitovati 3. septembra u redovnom terminu, govori o ljubavnoj priči Tamare Živković, koja je preko Interneta upoznala Alesandra i s njim započela ljubavnu romansu, kojoj nisu uspeli da se ispreče ni kilometri, ni granice, ni vizni režim.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar