Gradonačelnik – 11. jun 2017.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 18.25

Sa Zoranom Jankovićem, gradonačelnikom Ljubljane, Mira Adanja-Polak obilazi grad, a gradonačelnik sa ponosom pokazuje šta je sve uradio i kako je Ljubljanu ulepšao. Imao je tu mogućnost da u kontinuitetu prati započete poslove u ovom gradu.

Ljubljana, koja je postala zanimljiva turistička destinacija, objedinila je mnoge sadržaje i neverovatnom brzinom sredila sve fasade starih zgrada, koje su uvek prvi utisak kada posetilac dođe u nepoznati grad. Vodilo se računa da se sve staro i sto je važno za tradiciju sačuva.

Svi visoki zvaničnici koji dolaze u Sloveniju – neizostavno dođu i sreću se sa gradonačelnikom Ljubljane. U čitavom poslu koji je obiman,

Zoran Janković ima tu mogućnost da sa svog prozora iz svog kabineta osmatra dobar deo grada. Ovaj susret je uvek dragocen jer tokom godina dobije se jasan uvid u to kako radi, šta radi i kako on lično nikada ne gubi iz vida da je svakodnevni susret sa ljudima i autentična srdačnost – pola obavljenog posla.

Dva zaljubljenika u umetnost, David Laufer i Jan Augster, obojica Švajcarci, došli su u Beograd i napravili umetnički studio, novu neobicnu galeriju u delu Beograda gde su do sada bili samo magacini.

David Laufer i Mira Adanja-Polak

Zamislili su da industrijskoj zoni glavnog grada udahnu život i da umetnost i susrete mladih umetnika upriliče u delu Beograda koji nije bio posečen, osim ako idete na stovarišta i u velike nabavke u tržne centre.

David Laufer i Jan Augster

Njihova zamisao je da posetiocima pokažu uvek neku ekskluzivnu izložbu svojih štićenika, koje su okupili oko ideje da ih nauče da vrednuju svoju umetnost i da ih suoče sa realnom vrednošću onoga što proizvode.

Odabrane umetnike oni pomažu, povezuju ih sa kupcima u inostranstvu i u isto vreme ih edukuju kako da ono što proizvode povežu sa svestkim trendovima.

Ovi mladi ljudi bore se protiv uobičajenih načina selekcije, da uvek nekome mora da se dopadate ili da nekog i poznajete kako biste dobili prostor za izlaganje ili bilo kakav publicitet.

Gospođa Branka Karakašević seli se u Ameriku. U svom stanu u Beogradu ima divan klavir. Znajući da sve poklonjene instrumente ovom programu poklanjamo dalje, rešila je da taj pijanino da talentovanom detetu.

Klavir na poklon – Branka Karakašević

Kada smo došli u stan gde se klavir nalazi, sve je bilo spakovano da bude odneseno u Ameriku, gde već duže vreme živi porodica gospođe Karakašević.

Ponela je neke uspomene da je podsete, a velika joj je želja da taj klavir bude dodeljen nekome ko ne može da ga kupi, a ima talenat da se muzikom ozbiljno bavi.

Javite se sa svojim podacima ako želite da dobijete klavir.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar