Ispovest snaje Aleksandra Leke Rankovića – 27. avgust 2023.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 15:15

Kada je mlada devojka Merima je upoznala Miću Rankovića, nije znala da je to sin Aleksandra Leke Rankovića, nekada najmoćnijeg čoveka u Jugoslaviji, koji se nalazio na čelu bezbednosnih i obaveštajnih institucija.

Vratila se iz Amerike, bila na jednoj zabavi, a Mića Ranković se ponudio da je odveze kući. Tako ga je srela, a udajom za njega postala je snaja Aleksandra Rankovića i nemi posmatrač svega što se događalo u porodici i oko nje.

Tito i Aleksandar Leka Ranković

Kao veliki poštovalac svoje svekrve Slavke Ranković, Merima govori o periodu kada su se svi udaljavali zbog anateme koja je pala na porodicu, jer je glava te porodice bio optužen da je prisluškivao Tita i Jovanku.

Aleksandar Leka Ranković sa porodicom

Njena kazivanja su specifična, jer se u jednom momentu nalazi u situaciji da posmatra iz blizine promene i suočava sa time da počinje da živi pod stalnom prismotrom i nadzorom.

Porodica Ranković

Merima Ranković svedoči o malim običnim stvarima koje se događaju onima koji više nisu po volji i koji više nisu na vlasti. To prihvata kao deo svoje porodične situacije i sa time živi kao svedok jednog vremena, koje može mnogo toga da kaže i upozori.

Na sahrani Aleksandra Rankovića bio je neočekivano veliki broj ljudi, što se i vidi na privatnom snimku koji poseduje porodica.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar