Kako je zapad video Miloševića – 4. april 2021.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 16:30

Svaki put kada bih dolazila u London, a bilo je to češće devedesetih godina kada sam radila različite reportaže i intervjue, sačuvala sam usputni iskaz analitičara.

Tada sam i srela Džonatana Ajla, direktora Britanskog instituta za međunarodnu saradnju i bezbednost.

Pored svakodnevnog izveštavanja, uvek sam tražila da mi po nešto kaže iz istraživanja o ličnosti Slobodana Miloševića.

Saznala sam da se, izučavajući jugoslovenski konflikt, istraživači posebno fokusiraju na karakter i nepoverljivost tadašnjeg predsednika.

Džonatan Ajl ističe važnost poznavanja suštine jedne ličnosti, jer kaže da na osnovu toga mogu lakše da se predvide njegova reagovanja.

Džon Snou i Slobodan Milošević

Bili su to razgovori o svemu što se događa i tada sam saznala da se i mnogi drugi analitičari posebno bave ličnošću Slobodana Miloševića. Imali su priliku da ga analiziraju i detaljno proučavaju samo na osnovu javnih istupanja, kada su ga sretali na međunarodnim konferencijama.

Sagovornik objašnjava da profil ličnosti jednog lidera dosta znači u tumačenju političkih situacija i kako će donositi odluke.

Gabi Rado i Slobodan Milošević

Slobodan Milošević davao je intervjue stranim televizijama, ali mi te intervjue nismo imali prilike da vidimo.

U emisiji ćete videti i intervju koji je dat britanskoj televiziji ITN nakon Londonske konferencije i koji je bio emitovan u preko 60 zemalja.

On kazuje mnogo i bolje objašnjava često nedokučivu suštinu ličnosti Slobodana Miloševića, koja je prikazana u TV seriji „Porodica“.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

2 komentara na “Kako je zapad video Miloševića – 4. april 2021.”

  1. Teško je shvatiti svetsku politiku Mi ne znamo šta se dogadja možemo samo nagadjati Stvarnost saznamo kada se desi

    Odgovori
  2. Nekome ko je rođen 1991. godine ovakve emisije mnogo znače za razumevanje tadašnjih događaja u Jugoslaviji, Miloševića i uticaja centara moći u svetu, i Londona kao jednog od najznačajnijih… Podstrek za veće interesovanje na ovu temu je bila serija Porodica. Dobro je što ste se emisijama nadovezali na temu.

    Odgovori

Ostavite komentar