Kako naći mir u duši? – 30. jun 2019.

„Mira Adanja-Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 15:30

Danas je teško naći mir u duši. Nemaju svi odbrambene mehanizme da se izbore sa svakodnevnim frustracijama.

Mnogi sami posežu za lekovima, konsultuju se sa prijateljima, ali retko odlaze kod stručnjaka, psihijatra i psihologa, koji bi im na stručan način ukazao pomoć isto kao i kada odu kod lekara jer kašlju.

Stanje psihe je veoma važno za funkcionisanje ličnosti i zato svaka promena ponašanja treba da upozori na to da nešto nije u redu.

Porodica često zanemari tu činjenicu, a osoba kojoj se to dogadja tako živi i muči se.

Moj odlazak u dnevnu bolnicu „Dr Laza Lazarević“ u Beogradu i razgovori sa lekarima psihijatrima, dr Aleksandrom Đerić, dr Ivanom Šošić-Barac, radnim terapeutima Ivanom Krsmanović i Draganom Smiljković i pacijentima – pokazuje da je dnevna bolnica mesto gde ako imate problem možete otići i zatražiti pomoć isto kao i kada odete u dom zdravlja na pregled ili da Vam prepišu lek.

Važno je da ljudi prepoznaju stanje u kom se nalaze, da na vreme zatraže pomoć i shvate da se oboljenje duše leči i da izlečeni čovek od mentalne bolesti može da se vrati svim svojim aktivnostima kao i da tokom lečenja može da obavlja svoje dužnosti.

Ivana Šošić

Strah od mentalnih oboljenja treba da bude isti kao i strah od svih drugih bolesti, jer u telu se nalazi duša koja isto tako ima prava da se razboli.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Kako naći mir u duši? – 30. jun 2019.”

  1. Smatram da se malo govori o alkoholizmu a toliko ga ima od uzrasta 16.17.pado47godina.Trpi porodica,deca,roditelji i on sam.Molim vasMiro pokrenite sire i cesce ovakve teme.Volim sve vase emisije ali jako patim zbog ovog poroka.Veliki pozdrav od jedne majke i supruge.

    Odgovori

Ostavite komentar