Kako se Moša spremao za Montevideo – 12. april 2020.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 15:18

Veliki je bio uspeh filma „Montevideo, Bog te video!“ Izazivao je divne emocije, bilo vam je toplo oko srca. Film je imao milionsko gledalište. Sećam se da sam odmah poželela da nakon filma i serije saznam više o Moši Marjanoviću, centralnom liku ovog filma koji pleni.

Višnju Marjanović poznajem dugo, koleginica je, dugogodišnji novinar „Politike“. Nije mnogo govorila o porodici. Njen otac bio je Moša Marjanović. Sin Moše Marjanovića – Zoran, veliki kolekcionar gramofonskih ploča, nije više među nama. Svoju privatnost porodica je čuvala i od prijatelja.

Zoran i Višnja Marjanović primili su me u svom domu i dali mogućnost da kamera pokaže mnoge predmete koji nose uspomene na njihove roditelje. Tu su albumi sa slikama, napisi o Moši koji je davao golove „čitavim telom“ i retko promašivao. Tu su njegove kopačke, pehari, fotografije značajnih događaja za Mošu i njegov klub BSK. Srećem se sa istorijom jedne porodice o kojoj, zahvaljujući seriji i filmu, saznajemo mnogo toga.

Višnja i Zoran Marjanović rado se sećaju porodičnih dogodovština i atmosfere koja je vladala u kući pre utakmica. Saznajemo kako se igrao fudbal tada. Kakav je čovek bio Moša Marjanović, šta je voleo, kako se oblačio?

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar