Kalifornijski san – Nino Rakićević – 11. novembar 2018.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 15:00

Slučajan susret sa prijateljima doveo je Miru Adanju-Polak u vezu sa Ninom Rakićevićem, koji je došao u Beograd iz Amerike da obiđe stare prijatelje.

Nekadašnji fotograf “Politike” želeo je da ode u Ameriku da se tamo doškoluje i da potraži svoju srećnu zvezdu. U svojoj zemlji imao je već nekoliko priznanja, ali tu ne zastaje, već ide dalje. Upisao je Bruk univerzitet u Santa Barbari. I u Americi ubrzo dobija nagrade za svoj rad u nekoliko poznatijih marketinških kampanja, da bi danas obučavao i mlade fotografe. Pre četiri godine, “Soni” ga je izabrao da bude jedan od članova kreativnog tima.

Nino Rakičević

Kada je krenuo u daleki svet, nije imao istinsku nameru da tamo i ostane, ali dan za danom bio je sve uspešniji i ostvario je sve ono o čemu je maštao. Želeo je da se bavi umetničkom modnom fotografijom.

– Srećem ga za večerom, slušam ga i pomišljam kako bi to bila zanimljiva priča sa srećnim krajem, koja bi nam pokazala da se ponekad želje i ispunjavaju. U rukama ima i najmoderniji mali foto-aparat koji u isto vreme snima bolje od bilo koje kamere na koje sam navikla.

Nino Rakičević

Nisam ga pitala da li je ono što je doživeo bio njegov američki san i da li su mu se stvari događale slučajno i koliko su mu neznanci pomogli tamo daleko kada je počinjao.

Mira Adanja Polak i Nino Rakičević na večeri

Verovao je u neku srećnu zvezdu koja se uvek pojavi od negde i pokaže put kojim želite da idete. Pričao je o tome kako mu je sada, a videlo se da mu nedostaje jedan deo života koji je ostavio ovde – priča o ovom susretu autorka.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Kalifornijski san – Nino Rakićević – 11. novembar 2018.”

  1. Uvek me iznenadite, naravno prijatno. Čuo sam za Jadrana Lazića i imam njegovu monografiju ali za Nina Rakičevića nisam. Hvala Vam na izuzetnoj emisiji.

    Odgovori

Ostavite komentar