Žena Ranka Žeravice – 4. novembar 2018.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 15:50

Zagorka Žeravica nije bila samo supruga proslavljenog trenera Ranka Žeravice – bila je i sama trener ženske ekipe u Saragosi, otišavši da bude sa mužem u Španiji kada je prihvatio da tamo bude trener. Tu je od kraljice Španije dobila i veliko priznanje za svoj rad sa ženskom košarkaškom ekipom Saragose.

Pre odlaska iz zemlje, iza sebe je već imala 35 utakmica za državnu reprezentaciju Jugoslavije i 7 šampionskih titula za “Radnički’.

Zagorka Žeravica i Mira Adanja-Polak

Danas Zagorka Žeravica živi u Saragosi, a dolazi u Beograd da obiđe prijatelje, uhvati deo leta i jeseni, da se priseti dana kada je stalno bila u Beogradu.

Provela je 53 godine sa Rankom Žeravicom u braku, majka je dvoje dece, danas i baka svojim unucima. Inače pravnik po profesiji, opredelila se da bude uz muža i učini sve da svog muža Ranka Žeravicu, čoveka neobične energije i entuzijazma, ne zaboravimo.

Zagorka i Ranko Žeravica

Razgovor je vođen u Zagorkinom stanu na Dorćolu koji je sav u uspomenama i sećanjima, a razgovor sa svedokom ispričanih i neispričanih priča je zanimljiv, jer vreme uvek daje najbolji sud o svemu što se događa, kao i o tumačenju događaja koji su prošli.

Njena želja i želja porodice je da se u Novom Miloševu, rodnom selu njenog muža, gde je formirana fondacija Ranka Žeravice, napravi muzej i košarkaško igralište. Po njenoj želji i želji čitave porodice koja živi tamo, taj prostor biće otvoren 24 sata za sve koji žele da se bave košarkom.

U razgovoru ipak najviše voli da priča o svom mužu, jer je zapravo živela njegov život.

Zagorka i Ranko Žeravica

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar