Karta u jednom pravcu – 25. oktobar 2008.

Subota, 14:15, Prvi program RTS-a

Dejan Grubanov je iz Sanada, malog vojvođanskog sela kod Čoke u severnom Banatu, otišao u Dominikansku Republiku. Imao je tada 27 godina. Zacrtao je sebi da želi da uspe u životu i smislio da to može da realizuje upravo u Dominikani.

Koliko se Sanad razlikuje od zemlje u kojoj je uspeo kao jedan od vodećih menadžera u velikom lancu Iberostar hotela? Kako se Dejan oseća kada dođe kući i kada čitavo selo zna da je došao da vidi majku i oca.

Selo Sanad zna gde je Dominikanska Republika i kako se tamo živi, jer kada Dejan napiše pismo i kada ga poštar donese, čitavo selo ga čita zajedno sa majkom Milom.

Dejanov dolazak kući, samo u posetu, bio je razlog da Mira Adanja-Polak ode u Sanad, upozna Dejanovu porodicu, lično čuje kako je u Dominikani i sazna zašto je Dejan u ovu zemlju odveo i mlađeg brata.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

4 komentara na “Karta u jednom pravcu – 25. oktobar 2008.”

  1. Ovo je prevelika sreća i čast za mene što ste ovoj našoj maloj, pomalo zlobnoj, sredini dali ovaj divan intervju i pokazali da kad neko nešto želi, iako je iz slabo situirane porodice, ipak vredi više nego što bi mnogi želeli. Hvala Vam što ste pronašli našeg Bracu.

    Odgovori
  2. Bitno je da je jedan mladi čovek sa naših prostora ostvario svoj cilj, da je zadovoljan i srećan. Koliko smo vredni, uporni, obrazovani dokazuje da se može svuda u svetu uspeti sa jako puno rada i odricanja. Pozdrav od Vojvođanke!

    Odgovori

Ostavite komentar