Karta u jednom pravcu – 25. oktobar 2008.

 20.10.2008
Autor: Mira Adanja-Polak

Subota, 14:15, Prvi program RTS-a

Dejan Grubanov je iz Sanada, malog vojvođanskog sela kod Čoke u severnom Banatu, otišao u Dominikansku Republiku. Imao je tada 27 godina. Zacrtao je sebi da želi da uspe u životu i smislio da to može da realizuje upravo u Dominikani.

Koliko se Sanad razlikuje od zemlje u kojoj je uspeo kao jedan od vodećih menadžera u velikom lancu Iberostar hotela? Kako se Dejan oseća kada dođe kući i kada čitavo selo zna da je došao da vidi majku i oca.

Selo Sanad zna gde je Dominikanska Republika i kako se tamo živi, jer kada Dejan napiše pismo i kada ga poštar donese, čitavo selo ga čita zajedno sa majkom Milom.

Dejanov dolazak kući, samo u posetu, bio je razlog da Mira Adanja-Polak ode u Sanad, upozna Dejanovu porodicu, lično čuje kako je u Dominikani i sazna zašto je Dejan u ovu zemlju odveo i mlađeg brata.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

4 komentara

 1. Maja Nikolić
  |

  Svaka čast Dejanu! Bila bi mi čast da upoznam ovakvog čoveka! Zadovoljstvo bi bilo samo moje!

 2. Marina Petrović
  |

  Divno! Jedva čekam drugi deo 🙂

 3. Dragana Lantoš
  |

  Ovo je prevelika sreća i čast za mene što ste ovoj našoj maloj, pomalo zlobnoj, sredini dali ovaj divan intervju i pokazali da kad neko nešto želi, iako je iz slabo situirane porodice, ipak vredi više nego što bi mnogi želeli. Hvala Vam što ste pronašli našeg Bracu.

 4. Jasmina Bilokapić
  |

  Bitno je da je jedan mladi čovek sa naših prostora ostvario svoj cilj, da je zadovoljan i srećan. Koliko smo vredni, uporni, obrazovani dokazuje da se može svuda u svetu uspeti sa jako puno rada i odricanja. Pozdrav od Vojvođanke!

Ostavite komentar

Error! This email is not valid.