Katar – jasan pogled u budućnost – 23. avgust 2020.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 15:30

Nije samo luksuz koji pleni one koji u tom bogatstvu vide život. Tu je i pustinja koja dodiruje more. To daje savršenu sliku pustinje u kojoj nailazite na cvet. I tu sliku sam ponela iz Katara.

Ono što vas zabljesne je neverovatna organizacija da se realizuje započeto i da ta gradnja na pesku usred pustinje napreduje iz dana u dan. Jedan inženjer govori o tome kako je upravo završen jedan grad na severu od Dohe.

Ako ostanete na tom sjaju, blještavom svetlu i luksuzu, bićete uskraćeni za dublja saznanja o ljudima od kojih možete mnogo toga da naučite.

Deo Dohe koji se zove Katara preslikan je grad iz nekog Njujorka, Londona, Pariza.

Ovde svetski arhitekti nisu žalili para: sve je kvalitetno urađeno i na vreme, jer se čeka i veliki fudbalski događaj 2022. Za to žive, da se pokažu…

Bila sam u Kataru i za državni praznik, videla paradu, videla vatromet i radost ljudi koji slave svoju nezavisnost.

Susreti sa ljudima koji su došli da zarade i tu nađu ono što nisu mogli u svojim sredinama zanimljiv je segment. Govori mlada žena koja je u Katar došla iz Kanade da ostvari svoje profesionalne i životne snove. Oni hvale zemlju u koju su došli. Srećem grupu dečaka. Oni su dobili na poklon sokola, koji je u Kataru kućni ljubimac.

O Kataru saznajem mnogo više od onoga što sam čitala i čula.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar