Kontakti su sve – Jovan Kovačić – 5. septembar 2021.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 16:20

Nije me iznenadilo pojavljivanje slika Jovana Kovačića, kako sa komandantima nekih oblasti u Avganistanu sedi u jednoj vili u Beogradu. To se događalo 2018. i 2019. godine.

Toliko susreta – koji nekima deluju nebitni – dolaze u žižu interesovanja svetske javnosti… Ali za to treba imati nos treba gledati unapred. Тreba mnogo čitati i znati.

Govorili su mi oduvek da su kontakti najveće bogatstvo, jer nikada ne znaš kada i gde možeš naći odgovor na često nejasna zbivanja.

Ovih dana, Jovan Kovačić je jedini umeo da bliže objašnjava događaje u Avganistanu i zato se vraćamo u njegov dom, gde upoznajete i suprugu Jagodu, kao dokaz da iza svakog muškarca postoji žena kao važan korektiv.

Vođa Talibana, Ivica Dačić i Jovan Kovačić

Jovan Kovačić zna ljude koji odlučuju ili koji će tek odlučivati. Još dok je bio novinar-izveštač sa velikog broja kriznih područja, uključujući i naše, njegovi izveštaji bili su više od novinarske opservacije. Kao dopisnika mreža Rojters, CNN, ABC, BBC – izdvajali su ga po analizama koje su proizlazile iz svakog javljanja.

Jovan i Jagoda Kovačić

Danas je Jovan Kovačić na čelu nekoliko međunarodnih asocijacija i komisija, a i savetnik onima koji donose odluke.

Jovan Kovačić

Sa njim i suprugom Jagodom, u njihovom domu, razgovaram o značaju kontakata i poznavanju značajnih i uticajnih ljudi u svetu, koji mogu da utiču kod donošenja važnih odluka. Zato su kontakti sa ljudima iz različitih oblasti veliko bogatstvo.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Kontakti su sve – Jovan Kovačić – 5. septembar 2021.”

  1. Postovana Miro, Mislim da ste odabrali izvanrednog vista za Vasu emisiju. Tacnije, u ovom trenutku najkompetenijeg koji moze mnogo toga da kaze o dogadjajima u svetu ali i u Srbiji. Jovan Kovacic kao predsednik EWB, je zaista izvanredan strucnjak i sagovornik. Jedva cekam emisiju. Srdacan pozdrav, Slobodan Stijovic (Delta Holding)

    Odgovori

Ostavite komentar