Kraljev testament Mici Lou – 28. maj 2011.

Serija "Ekskluzivno", subota, 14:00, Prvi program RTS-a

Kneginja Eva Marija Karađorđević, poznatija našoj javnosti kao Mici Lou, udajom za Andreja, rođenog brata kralja Petra Karađorđevića, postala je princeza Karađorđević. U njenim rukama je ključ podele imovine Karađorđevića. 

Kada je dala ekskluzivni intervju Miri Adanja Polak pre mnogo godina, plašila se da pokaže svoj lik i prihvatila snimanje u svojoj kući u Palm Springsu u Americi samo pod tim uslovom.

Ova zanimljiva žena nekada se zvala Milica Anđelković. Rodom iz Vrnjačke Banje, ona udajom za kineskog lekara Loua postaje Mici Lou. Bila je bliska prijateljica kralja Petra Drugog Karađorđevića sve do njegove smrti i svedok događaja oko kralja za vreme njegovog boravka u izgnanstvu.

U posedu je značajnih dokumenata koji istoriju naše zemlje prikazuju na sasvim drugačiji način.

Razgovor sa njom dao je mnoge podatke o svemu što se događalo unutar porodice Karađorđević, a što se i danas reflektuje na međusobne odnose članova porodice.
 
https://youtube.com/watch?v=JENIeGLLc58

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

2 komentara na “Kraljev testament Mici Lou – 28. maj 2011.”

  1. Poštovana Miro, današnja emisja o kralju Petru I bila je divna. Mislim da bi trebalo još jednom da je reprizirate u subotnjem terminu kako bi naši građani čuli priču i s druge strane, a ne samo priču prestolonaslednika. Mnogi danas nisu pogledali emisiju, ali se vest o temi Vaše emisije brzo raširila gradom. Sve teme su Vam fenomenalne, samo nastavite tako. S postovanjem,

    Odgovori
  2. Draga Miro, najljepša hvala za predivne informacije. Nažalost, ne mogu da gledam Vaš program jer radim u Americi, na brodu. Ali Vas pratim kad sam na godišnjem u Rijeci, uglavnom sa svojom mamom. Riječima ne mogu opisati koliko su Vam programi predivni, mirni i poučni. U divljini današnjice, Vi ste kao breath of fresh air. Još jednom, najljepša hvala.

    Odgovori

Ostavite komentar