Mira Adanja-Polak i Vi – 4. jun 2011.

Subota, 13:50, Prvi program RTS-a, uživo

Gost emisije je Zvonko Milenković, direktor privatnog preduzeća "Union MZ" iz Požarevca, koji je na nedavnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu dobio po četvrti put šest zlatnih medalja i pehar apsolutnog šampiona u gajenju svinja. Od koga uči posao, šta mu se nedavno lepo dogodilo – čućete u programu.

Miloš Mihajlović, docent na Muzičkoj akademiji u Beogradu na Odseku klavir, gost je u studiju nakon koncerata koje je održao u Sankt Petersburgu u tetaru Marinski. Kako on gleda na talente, kako ih motiviše? Pomoći će nam i prilikom selekcije dobitnika klavira od darodavaca.

Videćete kako Švajcarci vode računa o otpadu i kako uredno drže svoje stovarište odbačenih automobila.

Posetili smo groblje na Lešću. Tragali smo za urnama koje niko nije podigao. Ko ih je zaboravio? Da li je porodica mislila da je time što je pepeo stavljen u posudu prestala svaka obaveza prema umrlom. Kamera je bila u odajama u koje se retko ulazi. Videćete gde kovčeg odlazi kada se spušta za kremiranje. Kako sve to izgleda? Ko su ljudi koji tu rade? Kako oni vide svoj posao? Imali smo priliku da vidimo nešto što se retko viđa.

Zahar Prilepin, ruski proslavljeni pisac, biće gost Beograda. Promociju svoje knjige održaće u Biblioteci grada Beograda u utorak, 7. juna.

Gost u studiju je Gordon Savić, koji živi u Švedskoj, inače rekorder u ronjenju na dah. Pod vodom bez ikakve opreme provede 2 minuta i 15 sekundi.

Dragana Petković, veterinar, upozorava ljude na jednom tužnom primeru na to da je odluka da uzmete psa vrlo ozbiljna i odgovorna, da je pas živo biće koje ne možete izbaciti na ulicu kada ga više nećete.

Otvara se nova zgrada Kinoteke.

Videćete slike Nenada Stankovića koje su u studiju nakon izložbe u Beogradu.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

2 komentara na “Mira Adanja-Polak i Vi – 4. jun 2011.”

  1. Zahvaljujem Vam na ukazanoj časti, gospođo Miro, što ste u svoju emisiju uvrstili moju pesmu. Tim pre što je najava same pesme bila izuzetna, a i zbog same činjenice da ste njom započeli svoju emisiju. Brojne pozitivne reakcije mojih prijatelja, poznanika i rodbine nakon emisije učinile su me ponosnim. Hvala Vam još jednom i srdačan pozdrav iz Novog Sada.

    Odgovori
  2. Gospođo Miro, silno želim da usvojim zlatnog retrivera kojeg ste danas prikazali u Vašoj emisiji. Imam iskustva sa psima koji su ostavljeni, jer više od 10 godina imam takvu kerušu i ne bih je dala ni za jednu sa pedigreom! Zaključila sam da su takve životinje puno pametnije. One traže malo, a puno daju. Znam da će se javiti puno dobrih ljudi, poštovalaca Vaše emisije, kao što sam i ja, ali ja sam se „zaljubila“ u tog psa i želim da verujem da će biti samo moj!

    Odgovori

Ostavite komentar