Krunisanje – Hugo Vikers – 30. april 2023.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 15:30

Krunisanje kralja Čarlsa u Londonu odvijaće se po strogo označenim, ali modifikovanim i modernijim pravilima.

Ponovo sam se srela sa Hugom Vikersom, velikim poznavaocem kraljevskih porodica, koji je ceo svoj život posvetio britanskoj kruni i životu kraljevskih porodica, prateći njihove živote do najsitnijih detalja. Autor je jedinstvene knjige „Krunisanje“, koju je napisao još 2013. godine i u njoj opisao sve ceremonije, procedure i zahteve važnog događaja kao što je krunisanje suverena Velike Britanije.

Kralj Čarls

Hugo Vikers je čovek koji je život Elizabete Druge i njene porodice pratio do najsitnijih detalja. Bio je fasciniran kraljicom još kao dete, kada ga je majka jednom prilikom povela da prisustvuje ceremoniji gde se kraljica pojavila. Od tada se njegov život okrenuo praćenju svega značajnog u kraljevskoj porodici.

Srećem ga u njegovoj kući, gde mi govori o značaju događaja u kome je sve isplanirano i unapred određeno. Poklanja mi svoju knjigu „Krunisanje“ čiji je autor. Pokazuje mi stolice koje su pravi antikvitet i na kojima se sedelo tokom krunisanja kraljice Elizabete Druge. Njegov dom prepun je svedočanstava koja su pratili njegov rad sa Bakingemskom palatom.

Hugo Vikers i Mira Adanja-Polak

Hugo Vikers je neverovatan poznavalac istorije Velike Britanije i pisac velikog broja knjiga od istorijskog značaja, ulazeći u samu bit događaja. Blizak je prijatelj velikog broja krunisanih glava Evrope. Sa velikom skromnošću priča o sebi, svojoj misiji i svemu što radi. Posvećen je svom poslu i obavlja ga sa neverovatnom predanošću. Njegov autoritet i stručnost cenjeni su u Velikoj Britaniji i van nje. Tumač je često osetljivih pitanja o kraljevskoj porodici i uživa poštovanje njenih članova.

Hugo Vikers i kraljica Elizabeta

Ovaj intervju sa Hugom Vikersom pokazuje koliko posvećenost i misija pojedinca mogu doprineti interesima jedne nacije, koja osvedočeno čuva svaki deo svoje istorije i tradicije.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar