Laž lorda Ejtkina – 16. jul 2011.

Serija "Ekskluzivno", subota, 14:00, Prvi program RTS-a

Lolicu Azucki-Ejtkin poslednji put sam videla pre dvadesetak godina. Živele smo u istom kraju. Izdvajala se od drugih devojčica po svojoj neobičnosti i veselosti. Bila je uvek obučena po poslednjoj modi i uvek je znala šta se dešava u svetu. Vukla su je putovanja i često je sa roditeljima odlazila u Švajcarsku, gde joj je otac imao biznis. Odjednom je nestala, a čula sam da se udala za engleskog lorda.

Do nje u Londonu nisam mogla da dođem. I onda sam je sasvim slučajno srela i napravila ovu dokumentarnu emisiju.

Udaja Lolice Azucki za lorda Džonatana Ejtkina stavila je ovu mladu ženu u centar svetskih zbivanja i intriga. Neistinit iskaz njenog muža lorda Ejtkina da je hotelski račun u čuvenom pariskom hotelu "Ric" platila ona, njegova žena, koja je tada bila u Švajcarskoj, a ne arapski princ, poslovni partner, za šta su ga optužili novinari – ovog sjanog političara i veliku nadu konzervativaca, mogućeg premijera Velike Britanije, koštao je gubitka mesta u Parlamentu i gubitka svih pozicija u visokom engleskom društvu.

Ispovest Lolice Azucki-Ejtkin predstavlja dokument jedne od najvećih afera koje su potresle Veliku Britaniju devedesetih godina prošlog veka. Posmatrajući sva zbivanja sa distance, Lolica Azucki-Ejtkin konstatuje da se uspeh teško prašta i da je sve pod budnim okom javnosti.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar