Lepo je videti – 12. decembar 2021.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 15:45

Važno je podržati umetnika i kada je na početku. Mecene su danas ređe, ali ih ima. To je uradio Đorđo Markeđani kada je, kao direktor osiguravajuće kuće DDOR Novi Sad, odlazio u ateljee slikara, hrabrio ih i pomagao u samom startu njihovih karijera i ostajao u kontaktu sa njima.

Ređe se u velikim biznisima pojavljuju ljudi koji prepoznaju umetnost i ohrabruju talente. Ta pomoć umetniku mnogo znači, jer mu daje vetar u leđa.

Galerija Matice srpske u Novom Sadu

Mnogi biznismeni u svetu danas ulažu u umetnost kao neku vrstu investicije, u nadi da će neki umetnik, kome su pomogli na početku, napraviti veliki uspeh i da će njihova dela vredeti vremenom mnogo više. Ređi su oni koji to rade sa manje računice, želeći da ostave neki trag na ovim prostorima, trudeći se da sve slikare objedine u jednu publikaciju i da tako sebe i svoju kompaniju prikažu na poseban način.

Tijana Palkovljević-Bugarski, Đorđo Markeđani i Mira Adanja-Polak

Posetili smo izložbu odabranih koji su svoje radove izložili u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu, gde je upravnica Tijana Palkovljević-Bugarski podržala ovaj projekat i ohrabrila i druge da se povedu ovim primerom.

Đorđo Markeđani

Videli smo i skoru donaciju porodice Brašovan, koja je poklonila Matici srpskoj porodičnu dragocenost.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar