Leto je prošlo – poruke ostaju – 13. oktobar 2019.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 17:15

Važno je uvek imati tačne podatke, posebno onda kada se nekome sudi. Treba izbeći netačne informacije i interpretacije. Uvek treba da u sudski zapisnik sa suđenja uđu tačne činjenice i da nikada ne dođe do grešaka u prenosu izgovorenih reči. Najnoviji uređaj koji se već nalazi u upotrebi u nekoliko sudova – dovešće do objektivnih suđenja i smanjenja grešaka pri izricanju presuda.

Više neće daktilograf kucati ono što mu izgovara sudija, već će ono što izgovaraju optuženi, sudija, advokat i svedoci – imati digitalni zapis koji će uvek moći da se presluša i ponovo razmatra. Na ovom uređaju i njegovoj primeni i obuci radi bračni par Milanković.

skice Olje Ivanjicki

Izložbom u kući porodice Homen u Kotoru koja je već tradicionalna – izložene su skice Olje Ivanjicki koje je umetnica crtala za predstavu u Narodnom pozorištu.

skice Olje Ivanjicki, galerija Homen

Nada Momirović, art direktor „Mone“ – prenela je skice iz svojih radionica, a danas kolekcije, u galeriju Homen i izložila ih očima posetilaca.

skice Olje Ivanjicki, galerija Homen

Autor izložbe Dušanka Subotić Homen – ovom izložbom želela je da obeleži desetogodišnjicu smrti slikarke Olje Ivanjicki, koja je za života u ovoj galeriji imala tri izložbe.

prof dr Nenad Ilijevski i Mira Adanja-Polak

Često dobijamo upozorenja, ali ako se javnosti obrati prof dr Nenad Ilijevski, vaskularni hirurg i načelnik Klinike za vaskularnu hirurgiju na Dedinju, onda treba najozbiljnije shvatiti koliko je važno poslušati njegove savete i ne zanemariti činjenicu da nam do mozga idu dve artirerije koje retko proveravamo, a od njihove prohodnosti zavisi nam – život.

prof dr Nenad Ilijevski

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar