Ljubav je uvek žrtva – 28. april 2024.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 16:25

Mnogi su tumačili razmišljanja Ivane Dimić. Mnogi su sa njom razgovarali. Davala je veliki broj intervjua, pokušavajući da objasni komplikovani odnos majke sa ćerkom. Za roman u kome taj odnos opisuje dobila je Ninovu nagradu. Taj odnos majke i ćerke toliko je delikatan u svakoj porodici i uvek daje usmerenja ka daljim rešavanjima situacija u životu.

Toliko smo puta Ivanu Dimić sretali kao pisca, dramaturga, prevodioca. Sa njom se uvek razgovaralo o svemu, a suština njene ličnosti i posvećenost ostali su neistraženi.

Teško je bilo razgovarati sa osobom koja sve ono što je u nama iznosi i objašnjava. Sva njena dela imaju jednu poruku – da čovek kroz svoje stvaralaštvo rešava svoje nedoumice, a kroz to svi drugi dobijaju recepte savladavanja sopstvenih demona.

Ivana Dimić i Mira Adanja-Polak

Jedna od pet žena koja je nagrađena uvaženom Ninovom nagradom objašnjava svoje korene i uticaj doma i vaspitanja na sve ono što joj se događalo i kroz šta je tokom pisanja prolazila.

Ima neverovatno veliki broj angažovanja u pozorištu, kulturi, prevođenju i predstavlja intelektualca u svom suštinskom značenju.

Ivana Dimić

Na oko jednostavna, a u suštini slojevita, Ivana Dimić kroz pisanje i rad daje rešenje mnogih nedoumica svih onih koji ne znaju kako da reše ono što ih muči.

Retko i iskreno kazivanje iz koga se mnogo nauči.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Ljubav je uvek žrtva – 28. april 2024.”

  1. Odlican dubokoumni sagovornik. Dabome da nasi koreni nas oblikuju i delomicno usmeravaju nase zivote i nasa stremnjenja.

    Odgovori

Ostavite komentar