Misliti pozitivno – 17 decembar 2017.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 15:30

Kada se dođe do kraja godine, uvek se nešto sumira i određuje ali je vrlo važno znati koliko ste bili u mogućnosti da ostvarite neke svoje želje ili da učinite neko dobro delo.

Tri primera sam izdvojila jer svaki na svoj način govori o realizaciji onoga što su ove ličnosti sebi zacrtale.

Gđa Branka Karakašević i Mira Adanja-Polak

Gospođa Branka Karakašević, koja odlazi iz svog stana u Beogradu u Ameriku, klavir na kome je svirala porodica posredstvom ove emisije daruje talentovanom Kristijanu Vučkoviću, dobitniku velikog broja priznanja i nagrada. Kristijan nije imao svoj klavir već je vežbao u muzičkoj školi koju pohađa u Nišu. Čitava porodica je došla sa mladim Krtistijanom i preuzeli su klavir.

Kristijan Vučković, mladi pijanista

Sergej Polunin, baletan svetskog glasa, koji je nedavno postao državljanin Srbije, želi da u našoj zemlji provede više vremena. Ovde je snimao film o Nurejevu, proslavljenom baletskom igraču Sovjetskog Saveza koji je emigrirao u Francusku i tamo napravio zapaženu internacionalnu karijeru. Ovde je snimao i film sa Rajfom Fajnsom kao rediteljem, a film je sniman i u Rusiji, Francuskoj.

Sergej Polunin želi da u Srbiji napravi Centar za mlade igračke talente.

Milan Ćuk je često učestvovao na projektima konzervacije i restauracije fresaka u srpskim srednjokovekovnim manastirima. Imao je priliku da u svojoj karijeri oplemeni i oživi veliki broj fresaka. Upoznat sa svim tehnikama restauracije i veštinama slaganja mozaika, poželeo je da se iskaže autorskim radom tako što je u neverovatnim mozaicima oživeo junake svog detinjstva.

Superheroji stripova našli su se u mozaicima koji sadrže najrazličitije metale u neverovatnim bojama. Tako su se Supermen i Betmen našli na mozaicima Milana Ćuka.

Milan Ćuk, konzervator i restaurator

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar