Odluka koja daje život – 18. februar 2007.

Serija „Ekskluzivno“, nedelja, 16:02, Prvi program RTS-a

Nemanja Stambolija stradao je u novogodišnjoj noći, na povratku kući, u samom centru Apatina. Prilikom pada ga je napala grupa mladića i zadobio je mnogo povreda na glavi. Umro je dva dana kasnije.

Dvadesetog dana nakon njegove smrti kamera odlazi u kuću žalosti porodice Stambolija. Zatiče muk i jad za izgubljenim sinom. Porodica je očajna i još uvek nije svesna toga šta joj se dogodilo. Bio je dobar dečko. Nije bio kavgadžija. Napali su ga neki mladići od ranije poznati kao izazivači tuča. Bio je krupan, zdrav, emotivan i pažljiv. Bio je i rukometni reprezentativac. Mnogi su ga znali.

Nemanjini roditelji u prvim satima posle vesti o smrti donose vrlo tešku odluku. U svem bolu, svesni su toga da ta njihova odluka spasava živote – poklanjaju dva bubrega svog sina.

Emisija je snimljena u Apatinu i Novom Sadu, gde u Kliničkom centru „Vojvodina“ srećemo lekare koji su obavili hiruršku intervanciju transplantacije bubrega i upoznajemo one kojima počinje normalan život nakon uspešnog presađivanja bubrega.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar