Mira Adanja-Polak i Vi – 25. februar 2007.

Nedelja, 16:02, Prvi program RTS-a

Veliko reagovanje javnosti na emisiju u porodici Stambolija, koja je donirala bubrege svog umrlog sina, stavlja u prvi plan i zakon i transplantaciji. U razgovoru sa lekarima upoznajemo pacijente na dijalizi koji čekaju transplantaciju.

Gost u studiju – doc. dr Siniša Gradinac, kadiohirurg bolnice „Dedinje“ i predsednik Republičke komisije za transplantaciju organa.

Četiri veka operske umetnosti je veliki jubilej koji je, pod pokroviteljstvom francuskog predsednika Žaka Širaka, u Parizu, u operi „Bastilja“, okupio sve poklonike opere i stručnjake iz čitavog sveta. „Madlenijanum“ je predstavljao našu zemlju u Parizu, a inače je jedini ovdašnji član opere „Evropa“ i evropske mreže „Reseo“. Povodom toga, upriličen je prijem kod ministra za kulturu Francuske, gospodina Renoa Denedijea de Vabr (na slici), gde smo sreli poznavaoce i ljubitelje opere.

Priča o našim naravima: pismo iz Niša o razmiricama komšija nakon kojih je usledio sudski proces od sedam godina.

Gost emisije – 15-godišnji Robi Lakatoš, mladi violinista, dobitnik velikog broja nagrada.

Ko su statisti u filmovima? Bez njih se retko snima bilo koji film. Da li ih poznajemo?

Gosti emisije – Ivan Sece – Firči i Sten Vinsent. Firči je poznatiji kao bubunjar kultne grupe „Ekaterina Velika“, koja je izdala novi disk, na kom su sve pesme oplemenjene i osavremenjene, samo je glas Milana Mladenovića ostao isti.

Gost emisije – glumac Nebojša Dugalić.

Izložba Marka Velka u Parizu.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar