Ostvaren san – Roksanda Ilinčić – 17. januar 2021.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 15:45

Lepo je podsetiti se optimistične emisije kada vam se želje ostvaruju.

Roksanda Ilinčić je oduvek znala šta hoće. Išla je za svojom zvezdom. Ono što je kreirala bilo je različito, a danas vrlo prepoznatljivo.

Za Roksandu su govorili da je talentovana i neobična, a prve modne revije su je izdvajale iz velikog broja modnih dizajnera kod nas, a kasnije i u svetu.

Iz Beograda, gde je završila Fakultet umetnosti otišla je u London i upisala najuticajniju školu za umetnost St Martins.

Njena specifičnost i jednostavnost su je odmah izdvojili, posebno u kombinaciji boja… Nije ostavila ravnodušnim razmaženi svet poznatih. Štampa je na vidnom mestu izdvajala sve ono što uradi.

roksanda

Kada je stigla u London, jasno je u svojim snovima zacrtala deo Londona gde želi da ima jednog dana svoj atelje. Tu želju je ostvarila.

Čitava njena karijera praćena je i dokazima da njene modele nose poznate ličnosti koje uvek mogu da biraju šta će obući. Roksanda Ilinčić obukla je tada i prvu damu Amerike Mišel Obamu a onda i Kejt Midlton, Samantu Kameron, glumicu Kiru Najtli, Kejt Blanšet, Gvinet Paltrou…

roksanda 2 IMG_4037

Roksandu Ilinčić srećem u ekskluzivnom kutku Londona, gde su i najpoznatiji svetski kreatori i brendovi. Želja joj se ispunila.

roksanda IMG_4068

Mira Adanja-Polak je tu i napravila intervju sa Roksandom, prisećajući se njenog puta od doma u Zemunu do ateljea koji je precizno zacrtala u svojoj glavi, mereći pažljivo svaki detalj u svojoj karijeri i rukovodeći se apotekarskom preciznošću svoje majke Ranke, farmaceuta.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar