Potpuna posvećenost – prof. dr Danica Grujičić – 25. novembar 2018.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 21:30

Neurohirurga prof. dr Danicu Grujičić izdvaja neverovatna energija i strast koja se nameće prilikom prvog susreta.

Efikasna, brza, bez suvišnih reči, egzekutivna i jasna u onome što govori i radi. Sve to želi da prenese na mlade i sa njima se rado sreće.

prof. dr Danica Grujičić

Želja da je upoznam bliže i da je predstavim gledalištu navela me je da pokušam da uđem u suštinu i posvećenost te žene koja radi delikatan posao – operiše mozak. Ona ulazi i u rizike ako vidi bilo koju šansu za boljitak i kažu da operiše i ono što drugi nikada ne bi.

Takav posao kojim se bavi svakodnevno bez radnog vremena organizujući posao na Neuroonkološkom odeljenju Kliničkog centra Srbije – zahteva ogromnu količinu koncentracije i posvećenosti.

prof. dr Danica Grujičić

Zato je pitam koliko ima mesta za bilo šta drugo, za bilo koju aktivnost koja bi izlazila iz kruga operacione sale.

Iz tog razloga razgovor vodimo u njenom domu u kome živi sama.

prof. dr Danica Grujičić

Sve je uredno poređano i kontrolisano. Njena otvorenost na prvi pogled jasno ukazuje na to da je sva energija okrenuta ka organizaciji i da sve mora da bude uvek u redu.

Doktorka Grujičić retko šta prepušta slučaju. Sve što zacrta sprovodi brzo i precizno, gotovo vojnički. Profesorka će u svom poslu ući u rizike ako vidi i jednu šansu da može da pomogne i reši delikatan slučaj.

U životu ima cilj da sve poboljša, promeni – da menja svet i da traži istinu. Sve sto zamisli želi da izgura. Kako to uspeva? Kako rešava sve što obeća i koliko može da nagovori one koji odlučuju da joj sve to reše?

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar