Digitalno u našim životima – 2. decembar 2018.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 17:00

Novi pojam DIGITALNO ušao je u skoro sve pore naših života. Taj novi tehnološki poduhvat promenio je i način življenja i ubrzao ritam života. Ušao je u sve segmente nauke, tehnologije, medicine i svega što nas okružuje.

Dr Vesna Cemerikić-Martinović, patolog, govori o brzoj dijagnostici prilikom otkrivanja ćelija raka i zato se sve ćešće govori o digitalnoj patologiji gde više ne morate da čekate na taj tako važan rezultat sa pločice koji treba da odgovori ima li u uzorku ćelija raka ili ne.

Konsultacije sa kolegama u svetu su svakodnevna rutina, a pacijent dobija rezultat bez mukotrpnog čekanja.

Časlav Maksić, sudski veštak za forenziku, i Mira Adanja Polak

Časlav Maksić, veštak za digitalnu forenziku, govori o nekim situacijama kojih nismo svesni, a kojima se on i njegova struka bave. On govori o značaju izgovorene reči, poslatog mejla, upotrebe kartica, kao i o svakom tragu koji čovek radeći i živeći ostavlja.

Časlav Maksić, sudski veštak za forenziku

Ljudi moraju biti svesni da je danas sve drugačije i da je digitalni zapis pouzdan svedok. Govori o nekim situacijama o kojima i ne razmišljamo i kojih nismo svesni. Današnje prevare uzele su veoma složene oblike i zato je važno uvek biti u toku razvoja digitalnih tehnologija.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar