Princ Mihail Fjodorovič Romanov – 19. decembar 2009.

Subota, 14:15, Prvi program RTS-a

Intervju sa princom Mihailom Romanovim predstavlja svedočenje jednog vremena i života člana porodice Romanov. Romanovi su bili izgnanici koji u svojim dušama nikada nisu prevazišli odlazak iz Rusije.

Koliko je pravih Romanova danas? Kako su zapravo pobegli iz Rusije? Ako ih je Zapad i hteo, da li su tamo srećni? Da li im je ime Romanov i stradanje carske porodice otvorilo vrata? Da li su ih zapravo hteli? Koliko je istina izneseno do danas?

Mira Adanja Polak u kući princa Mihaila Romanova beleži njegove uspomene, u dokumentima traga za istinom jedne porodice.

Otvaraju se stara pisma, dokumenti jednog vremena koje odlazi. Prvi put su tada viđene orginalne fotografije koje je lično snimio sam Mihail Fjodorovič Romanov, sin velikog vojvode Aleksandra Mihailoviča i velike vojvodkinje Ksenije, sestre Nikolaja Drugog, poslednjeg ruskog cara.

Većina dvorova u Evropi zadovoljna je što porodica Romanov skoro i ne postoji. Oni su postali Englezi, Francuzi, Amerikanci, Danci. Jedini danas korisni Romanovi su car i njegova porodica koje su ubili – kaže princ Mihail Romanov.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar