Prva predsednica Slovenije – Nataša Pirc Musar – 21. januar 2024.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 15:25

Nije bilo veliko iznenađenje kada je Nataša Pirc Musar izabrana za predsednicu Slovenije, jer je iza sebe imala ozbiljnu profesionalnu karijeru advokata i aktiviste, kao i poštovanje sredine u kojoj živi. Njeno imenovanje bilo je veliki medijski izazov, jer je u pitanju bila žena predsednik u Sloveniji – u kojoj do sada nijedna žena nije imala tu funkciju.

Ovaj intervju pretvoren je u razgovor koji je osvetlio jednu temeljnu karijeru osobe koja nikada nije pripadala nijednoj političkoj partiji, a sve je gradila na stručnosti, obrazovanju i kredibilitetu.

Predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar sa policijskim instruktorima – foto: Nebojša Tejić/STA

Njeno iskustvo i kazivanje kako sebe vidi na funkciji prvog čoveka svoje zemlje je poučno i može koristiti onima koji su na visokim funkcijama i odlučuju o drugima.

Mira Adanja-Polak i Nataša Pirc Musar – foto: Matjaž Klemenc/UPRS

Čitav svoj put bazirala je na radu sa ljudima – bila je dugogodišnji novinar, a kao advokat rešavala je i složene predmete u praksi. Sa izraženom komunikativnošću koju poseduje zadobila je veliki broj pristalica, jer je delima pokazala autentičnost svojih kazivanja.

Predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar na hemato-onkološkom odeljenju Pedijatrijske klinike u Ljubljani – foto: Anže Malovrh/STA

Još kao advokat u svojoj advokatskoj kancelariji bila je angažovana u slučaju Melanije Tramp, supruge američkog predsednika, gde je branila njena ljudska prava i privatnost.

Vrlo određena, stroga, pravična i profesionalna – nije iznenadila dobijenom funkcijom koju poštuje. Veruje da na tom mestu neće mnogo odstupati od svojih profesionalnih principa, gde ističe svoju netolerantnost prema svakoj vrsti laži.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar