Pucati u Hitlera – 9. februar 2013.

Serija "Ekskluzivno", subota, 14:00, Prvi program RTS-a

O Hitleru i njegovom vremenu i zločinima bilo je mnogo emisija. Nemačka i dan-danas nosi teret tog vremena koje je ostavilo snažan pečat na čitav ljudski rod. To se nikada nije zaboravilo, niti je to moguće.

Emisija je posvećena ljudima koji su u vreme vladavine Hitlera u Nemačkoj pružali otpor nacizmu, ljudima o kojima gotovo ništa nismo znali. Svedoci iz porodica koje se nisu slagale s Hitlerovom ideologijom govore o tome autoru emisije. Pričaju o stradanjima svojih bližnjih i mukama kroz koje su prošli tih godina. Ovaj deo istorije nacističke Nemačke nije imao publiciteta. O tome se tako retko govorilo.

Sin atentatora na Hitlera, Graf fon Štaufenberg, primio je Miru Adanju-Polak u svom domu gde živi sa porodicom. U svom porodičnom zamku u malenom mestu pored Minhena, Kirhlauteru, govorio je o svemu što se dešavalo porodici u tom teškom vremenu.

Porodična istorija  govori o jednom delu Nemačke istorije o kom nismo imali saznanja. Kroz priču svedoka tog vremena vidi se slika jedne drugačije Nemačke. Tada kada je emisija snimljena o tome se nije govorilo ni u Nemačkoj ni u svetu na taj način.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar