Mira Adanja-Polak i Vi – 16. februar 2013.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Marija Đorić, doktorant na Fakultetu političkih nauka i autor knjige o huliganizmu, govori o nedavnim događajima na košarkaškoj utakmici i objašnjava sistem funkcionisanja ovih grupa.

Upoznaćete Kristofera Forbsa, koji se ovih dana sreo u Americi sa premijerom Srbije.

Dr Radoš Đinović, urolog, nastavio je posao profesora Save Perovića. Ovaj vrsni hirurg-operator nastavio je misiju svog učitelja. Rešava širom sveta najdelikatnije operacije u rekonstruktivnoj urologiji. Imajući u vidu da je učio od svog profesora, stečena znanja prenosi mladim stručnjacima u ovoj oblasti.

Vagon voza kraljice Marije Karađorđević danas je restoran, a videćete i kočije francuskog kralja koje još uvek idu istim putem od Pariza do Versaja.

Porodica Sušica iz Prokuplja sa petoro dece dobila je klavir od Mirjane i Mihajla Jocića. Radosti nije bilo kraja.

Danas se govori o lečenju pijavicama kao u neka stara vremena.

Gost emisije je prof. dr Nenad Joksović, toksikolog.

Naš proslavljeni bariton Željko Lučić peva u "Metropolitenu". Slušaoci Prvog i Drugog Programa Radio Beograda u živom prenosu slušaće "Rigoleta".

U Londonu je nedavno održana izložba srednjovekovne umetnosti autora Vesne Petković. To je prvi put da je ovakva izložba održana u Britanskom parlamentu.

Slike u studiju su Zorana Jovanovića-Dobrotina, koji ima izložbu u Galeriji Biblioteke grada Beograda otvorenu do 21. februara.

Fosil pronađen u Srbiji je najstariji ljudski fosil u ovom delu sveta. Na tome su radili još pre nekoliko godina naši arheolozi, a stručna svetska javnost je ovih dala to objavila. Ovaj program zabeležio je još tada to istraživanje. Gost u studiju je prof. na Filozofskom fakultetu u Beogradu Dušan Mihajlović, arheolog.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar